Ομήρου… Βοσκοτόπια! Στο βωμό μέχρι και το μονοπάτι του βοσκού του Οδυσσέα, Εύμαιου!

Πρώην δήμαρχος Ιθάκης: Τη δεκαετία του ’80 είχε μόλις 15 ευρώ (5.000 δραχμές) το στρέμμα!

Όλο και περισσότερα... τραγελαφικά επεισόδια του σίριαλ «βοσκοτόπι TV» έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Όσο οι μέρες περνούν, αποκαλύπτεται πως το νησί της Ιθάκης από βασίλειο του Οδυσσέα, κινδύνεψε να γίνει και... βασίλειο του Καραμπάτσου!
Ένα βασίλειο που χαρίστηκε -εν μία νυκτί- στον κ. Καλογρίτσα, προκειμένου να γίνει καναλάρχης! Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο... μεγαλοκτηματίας του νησιού, επιχείρησε να μπλοκάρει μέχρι και την επι��κευή του «ομηρικού» μονοπατιού, όπου βρίσκεται το χοιροστάσιο και το καλύβι του βοσκού του Οδυσσέα, Εύμαιου!
«Ένα μονοπάτι που οδηγούσε στην Αρεθούσα Κρήνη ήταν το πρόβλημα με τον ΕΟΤ και τον κ. Καραμπάτσο. Διεκδικούσε δηλαδή ο κ. Καραμπάτσος το μονοπάτι που θεωρούσε ότι είναι ιδιοκτησία του. Όμως δεν ήταν έτσι φυσικά και το μονοπάτι έγινε» αποκαλύπτει η Σμαράγδα Σαρδέλη, πρώην αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
«Δεν μπορεί να απαγορέψει σε κανέναν να περάσει από το μονοπάτι αυτό, διότι είναι στην ιδιοκτησία του μεν, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να το κλείσει» εξηγεί στο STAR ο Σπύρος Αρσένης, πρώην δήμαρχος Ιθάκης.
Πάντως, εκτός από τα μονοπάτια ο Σπύρος Καραμπάτσος είχε αντιπαράθεση με το Δήμο Ιθάκης και για τη διάνοιξη του δρόμου, καθώς χρησιμοποίησε ένα μηχάνημα, το οποίο κατέστρεψε μεγάλο κομμάτι του!
«Έκανε μια ζημιά και έκλεισε το δρόμο. Εγώ συγκεκριμένα του είχα κάνει μήνυση, ενεπλάκη η αστυνομία και είχαμε πάει στα δικαστήρια» τονίζει στο STAR o Τηλέμαχος Καραβιάς, πρώην δήμαρχος Ιθάκης.
Όσο για την κοστολογημένη -σε εκατομμύρια ευρώ- έκταση, την οποία... δανείστηκε ο Ιωάννης Καλογρίτσας για να μπορέσει να «χτυπήσει» την πολυπόθητη τηλεοπτική άδεια, ο πρώην δήμαρχος της Ιθάκης μας λέει τα εξής: «Τη δεκαετία του '80 οι τιμές έφταναν ας πούμε, 5.000 δραχμές το στρέμμα μιας και ήταν βουνά, που δεν πήγαινε κανένας. Ήταν λαγκάδια ή κάποιος τα είχε επειδή ήταν ο παππούς του βοσκός ή τα πήρε από κάποιον , τα κληρονόμησε και ήθελε να τα ξεφορτωθεί , αφού δεν είχαν ουσιαστική αξία, από τη στιγμή που δεν μπορούσε να χτίσει ή να κάνει καμία άλλη επένδυση».
Δηλαδή, τότε το βοσκοτόπι των 5000 στεμμάτων, με 15 ευρώ το στέμμα, άξιζε 75.000 ευρώ! Σύμφωνα, όμως, με την εκτίμηση του 2011, που παρουσίασε στην τράπεζα η εταιρεία Καλογρίτσαη αξία της... στάνης resort, αποτιμάται συνολικά στα 100.000.000 ευρώ!
Δείτε ακόμη:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top