Παίζει τα ΡΕΣΤΑ του ο Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά δε θυμάται... τι φύλλο πέρασε!

Τι είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο Υπουργός Επικρατείας

Παίζει τα ΡΕΣΤΑ του ο Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά δε θυμάται... τι φύλλο πέρασε!

​Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο», και εξέφρασε τις θέσεις του περί τηλεοπτικών αδειών, θέσεων εργασίας και δεσμεύσεων της ΝΔ για νέες άδειες. Ας πάρουμε όμως ένα- ένα τα σημεία και τις αντιφάσεις που εμείς εντοπίζουμε στα λεγόμενα του.

Για το ζήτημα των θέσεων εργασίας λέει ο κ. Παππάς: «Οι εργαζόμενοι σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό θα πρέπει να ζητήσουν να κοιτάξουν στα μάτια τις ε��γοδοσίες τους. Επειδή μου αναφέρατε στην ερώτηση το παράδειγμα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, από όσα γνωρίζω και από τα δημοσιεύματα υπάρχουν επιχειρηματικές προτάσεις οι οποίες μπορούν να προστατεύσουν την απασχόληση.

Συνεπώς, άλλοι θα έπρεπε να ερωτηθούν γιατί χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους ως ασπίδα στα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Και οι εργαζόμενοι να κοιτάξουν στα μάτια την εργοδοσία τους. Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα ούτως ώστε να υπάρχουν κίνητρα για τους νέους αδειοδοτημένους σταθμούς να απασχολήσουν όποιον κόσμο βρεθεί σε δύσκολη θέση. Εδώ πρόκειται για επιχειρηματικές επιλογές οι οποίες προσπαθούν με την ασπίδα των εργαζομένων να επιβληθούν. Δεν θα συμβεί αυτό…».

*Να θυμίσουμε όμως στον κ. Παππά ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει ΥΓΙΕΙΣ επιχειρήσεις και πως σε ΚΑΜΙΑ ευρωπαϊκή χώρα, δεν έχει μπει λουκέτο σε υγιή επιχείρηση με νόμο της κυβέρνησης.

Για την δέσμευση της ΝΔ να προκηρύξει και νέες άδειες, ο Υπουργός Επικρατείας λέει: «Προσέξτε μια αντίφαση. Τι πάει να πει θα δοθούν και άλλες άδειες; Εγώ έχω υποστεί σφοδρή κριτική ότι είμαι Γεωργαλάς, φασίστας, χουντικός και εγώ δεν ξέρω τι, επειδή η απόφαση για τον αριθμό των αδειών ήταν στην Βουλή και όχι στο ΕΣΡ, έλεγε η ΝΔ. Τώρα πως έρχεται η ΝΔ και λέει ότι θα δώσει και άλλες άδειες; Εάν ποτέ γίνει κυβέρνηση θα αποφασίσει αυτή για τον αριθμό των αδειών; Όπως έκανε ο κ. Ρουσόπουλος στον δικό του νόμο;..».

*Να θυμίσουμε στον κ. Παππά, γιατί πιάνεται αδιάβαστος είτε από πρόθεση είτε όχι, ότι επί κυβέρνησης ΝΔ και με το νόμο Ρουσόπουλου όπως αναφέρει, οι συχνότητες ήταν αναλογικές, ενώ το ψηφιακό φάσμα που βρισκόμαστε τώρα, παρέχει τη δυνατότητα για μεγαλύτερο αριθμό συχνοτήτων από τις ήδη υπάρχουσες.

Για τους προσωρινούς υπερθεματιστές και τις θεματικές άδειες, λέει: «Κανένας από τους προσωρινούς υπερθεματιστές δεν επιθυμεί το να υπάρχουν περισσότερες άδειες. Διότι εδώ πέρα υπάρχει ένα θέμα, για εμάς είναι πολιτικό, αλλά και αυτοί πλέον ως υπερθεματιστές, θέλουν η αγορά να μείνει με τους καθαρούς κανόνες τους οποίους ο νόμος μας προέβλεψε. Νομίζω ότι υπήρξε πολύ υποκρισία τόσο κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου όσο και κατά την διεξαγωγή του διαγωνισμού, αλλά αυτά έχουμε μάθει να τα αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και να προχωρούμε»
*Και τέλος, αυτό που είναι απορίας άξιον και στο οποίο δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής ο κ. Παππάς, είναι γιατί μέχρι πριν από λίγες μέρες τόσο ο ίδιος, όσο και ο Πρωθυπουργός, και ο κ.Κρέτσος και ο κ.Κουρουμπλής δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να δοθεί και 5η άδεια; Γιατί δεν απέκλειαν ότι θα υπάρξουν θεματικές άδειες; Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι ευδιάκριτο ότι οι υποψήφιοι υπερθεματιστές πήγαν να διεκδικήσουν μια τηλεοπτική άδεια, κινούμενοι ωστόσο, σε θολό και αχαρτογράφητο τοπίο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top