Αμανατίδης στη Βουλή: Απαραίτητες οι αλλαγές στα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό

«Το υφιστάμενο πλαίσιο δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα» τόνισε

Αμανατίδης στη Βουλή: Απαραίτητες οι αλλαγές στα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό
Την ανάγκη αναθεώρησης του υφιστάμενου νόμου που ρυθμίζει την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχετικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας.
«Η αναθεώρηση του υφιστάμενου Νόμου 4027/2011 που ρυθμίζει την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, κρίθηκε απαραίτητη λόγω των πλείστων προβλημάτων που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του» τόνι��ε ο κ. Αμανατίδης. Υποστήριξε επίσης ότι «ο κύριος λόγος είναι ότι το υφιστάμενο πλαίσιο της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αποσπασμένων εκπαιδευτικών και το ουσιαστικό και έμπρακτο, σε πλείστες περιπτώσεις, ενδιαφέρον της ελληνικής ομογένειας».
Για τις προθέσεις της κυβέρνησης με το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις», ανέφερε ότι «σκοποί και στόχοι μας είναι η διατήρηση της ιδιαίτερης γλωσσικής και πολιτισμικής ταυτότητας του αποδήμου Έλληνα και διευκόλυνση της προσαρμογής του σ' ένα άλλο πολιτισμικό περιβάλλον, μέσω της αξιοποίησης των υφιστάμενων εκπαιδευτικών δομών της χώρας υποδοχής, όπως η αναγνώριση όλων των μορφών ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης εξωτερικού και η αντίστοιχη ενίσχυσή τους».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top