Ο Τσίπρας έκανε προτάσεις και ο Ολάντ είχε το μυαλό στο δράμα του Ματέο Ρέντσι

Στο Παρίσι στη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Ο Τσίπρας έκανε προτάσεις και ο Ολάντ είχε το μυαλό στο δράμα του Ματέο Ρέντσι

​Τέσσερις άξονες προτάσεων διατύπωσε προς τους ηγέτες των Σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι, όπου τον υποδέχτηκαν θερμά οι ηγέτες.

tsiprakos.jpgtsiprakos2.jpg

Ο Πρωθυπουργός συμμετέχει ως παρατηρητής στη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Chateau de la Celle Saint–Cloud, 12 χιλιόμετρα δυτικά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σε παρέμβασή του, ο κ.Τσίπρας πρότεινε:

1.Την αύξηση των πόρων του πακέτου Γιούνκερ
2.Τη μεταφορά πόρων από το κέντρο της Ευρώπης στην περιφέρεια και τις φτωχότερες περιοχές, οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
3.Να μην υπολογίζονται στα ελλείμματα πόροι που διατίθενται για την αντιμετώπιση της κρίσης και για την ανεργία.
4.Τη σύσταση ενός κοινού φόρουμ διαλόγου Σοσιαλδημοκρατικών και Αριστερών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Όπως σημείωναν νωρίτερα κυβερνητικοί κύκλοι, στη συνάντηση του Παρισιού, η ελληνική πλευρά θα εισηγούταν «να υιοθετηθούν από τους προοδευτικούς Ευρωπαίους ηγέτες, ενιαίες θέσεις, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της κοινωνικής και αναπτυξιακής ευρωπαϊκής ατζέντας, και οι οποίες περιλαμβάνονται ήδη σε διακηρύξεις του ΕΣΚ, αλλά και του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς». Κατά τους ίδιους κύκλους, ο Αλέξης Τσίπρας θα έθετε επίσης «το θέμα υιοθέτησης κοινής πολιτικής ασύλου, για όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.».

Τη συμπάθειά του σε Ιταλία - Ρέντσι εξέφρασε ο Ολάντ

Στη συνάντηση, στην οποία θα μετάσχουν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με αναφορά στο ΕΣΚ, δεν παρίσταται ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, λόγω του φονικού σεισμού στην Ιταλία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ιταλία πριν από το γεύμα εργασίας, στο κάστρο Σελ-Σεν Κλου, δηλώνοντας δημόσια ότι η χώρα του θα στηρίξει τον Ματέο Ρέντσι, ο οποίος ακύρωσε τη συμμετοχή του στη σύσκεψη των σοσιαλιστών ηγετών, για να μείνει στην χώρα του και να εποπτεύει τις προσπάθειες απεγκλωβισμού πληγέντων, καθώς και αρωγής προς τους σεισμοπαθείς.

«Πρόκειται για μια τρομερή καταστροφή και όπως όλοι εσείς, έχουμε προτείνει τη συνδρομή μας, αλλά η Ιταλία αντιμετωπίζει την κατάσταση. Είμαστε στο πλευρό της Ιταλίας προσφέροντας την ηθική μας υποστήριξη, την απαραίτητη αλληλεγγύη και όλη μας τη συμπάθεια στον Ματέο Ρέτσι», είπε ο κ.Ολάντ.

Δείτε επίσης:

Ο Τσίπρας στη Σύνοδο των Σοσιαλιστών στο Παρίσι (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Φονικός σεισμός στην Ιταλία: Η θυσία 8χρονης για να σώσει την αδελφή της

ΣΕΙΣΜΟΣ Ιταλίας: Ένα απέραντο νεκροταφείο το Αματρίτσε- Ελπίδα για επιζώντες μέσα στα χαλάσματα

To απόλυτο ΔΡΑΜΑ στην Ιταλία! 247 οι νεκροί και ανάμεσά τους πολλά παιδιά- Το μικρότερο 8 μηνών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top