Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση εξακολουθεί να ανέχεται τις αθλιότητες που συντελούνται στο ΑΠΘ»

Κατέθεσε ερώτηση στον πρωθυπουργό

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση εξακολουθεί να ανέχεται τις αθλιότητες που συντελούνται στο ΑΠΘ»

​Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Τσίπρας, καταγγέλλονται «αθλιότητες που συντελούνται από καταληψίες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση εξακολουθεί να ανέχεται να γίνονται ζημιές στο Πανεπιστήμιο και επιθέσεις σε λεωφορεία και δημόσια κτίρια από τους καταληψίες, παρά τη δημόσια παρέμβασή του, αλλά και την πρόταση διαμαρτυρίας του κόμματός του προς τον αρμόδιο υπουργό».

Επικαλούμενος μάλιστα δημοσιεύματα, σημειώνει ότι «ενώ η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου έχει απευθύνει έκκληση λήψης των αναγκαίων μέτρων για την προστασία του Πανεπιστημίου και ενώ εκδόθηκαν σχετικές εισαγγελικές παραγγελίες, ο αρμόδιος υπουργός, διέταξε τις Αστυνομικές Αρχές να μην παρέμβουν».

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για ποινικές ευθύνες και καλεί τον Α. Τσίπρα να απαντήσει αν συμφωνεί με τον υπουργό του ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν χρειάζεται να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Καταλήγει τέλος ρωτώντας τον πρωθυπουργό αν αντιλαμβάνεται την υποβάθμιση που υφίσταται το Πανεπιστήμιο και την επιβάρυνση των πολιτών από το οικονομικό κόστος των ζημιών, εάν θεωρεί παρακρατική τη συμπεριφορά των ομάδων αυτών και εάν πιστεύει ότι μπορεί να έχουμε ουσιαστική Δημοκρατία χωρίς ασφάλεια των πολιτών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top