Κουτσούμπας: Θέλει να αποπροσανατολίσει το λαό η κυβέρνηση για τα νέα μέτρα που έρχονται

Κατά την συζήτηση για τον εκλογικό νόμο στη Βουλή

Κουτσούμπας: Θέλει να αποπροσανατολίσει το λαό η κυβέρνηση για τα νέα μέτρα που έρχονται

​Επίθεση στην κυβέρνηση πως με αφορμή τον εκλογικό νόμο, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις επερχόμενες αλλαγές στα εργασιακά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τον κ.Κουτσούμπα η κυβέρνηση μαζί με το ΔΝΤ, την Κομισιόν αλλά και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχουν συμφωνήσει σε «καταστροφικές αλλαγές για τους εργαζόμενους στα εργασιακά».

Ειδικά για τον εκλογικό νόμο, ο κ.Κουτσούμπας τόνισε πως στόχος του «είναι να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερες συναινέσεις, ώστε να γίνεται η εναλλαγή των κομμάτων του κεφαλαίου στην εξουσία και να συνεχιστούν οι αντιλαϊκές πολιτικές».

Ο κ.Κουτσούμπας ανέφερε πως το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα με σταθερή θέση για τον εκλογικό νόμο. Ανακοίνωσε πως θα ψηφίσει τις διατάξεις για την κατάργηση του μπόνους και την ψήφο στα 17, αλλά όπως είπε, θα καταψηφίσει τη διάταξη για την διατήρηση του ορίου του 3% για την είσοδο στη βουλή. Ζήτησε από τη Βουλή να υπερψηφίσει την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ που προβλέπει κατάργηση του μόνους, αλλά και του ορίου του 3%.

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top