Κομισιόν: «Δεν είχαμε ποτέ σχέδια “B” για την Ελλάδα, παρά μόνο σχέδιο “Α”»

«Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν ήταν ποτέ επιλογή μας»

​«H Κομισιόν ποτέ δεν είχε σχέδια “Β” για την Ελλάδα, είχε μόνο σχέδιο “Α”, το οποίο κράτησε την ευρωζώνη ενωμένη, και την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Όσο για τα σχέδια που διαρρέουν στην Ελλάδα, να απαντήσουν εκείνοι που τα διοχετεύουν». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής ��πικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Αλεξάντερ Βιντερστάιν, κληθείς να σχολιάσει την επέτειο του ενός έτους από το ελληνικό δημοψήφισμα και τις διαρροές Γκαλμπρέιθ για πιθανά σχέδια επιστροφής στη δραχμή.

«Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν ήταν ποτέ επιλογή της Κομισιόν και ποτέ δε θα είναι», τόνισε ο εκπρόσωπος.

«Για το παρόν, η επιλογή είναι η εφαρμογή του ελλην��κού προγράμματος, η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αλλάξει σελίδα», είπε ο Αλεξάντερ Βιντερστάιν, ο οποίος επανέλαβε ότι απαιτείται ευρεία πολιτική στήριξη και πλήρης ιδιοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Τόνισε ότι η χώρα έχει την ευκαιρία να αλλάξει σελίδα και να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

Σε σχέση τέλος με τις διαρροές επιστολής του υπουργού οικονομικών Ε. Τσακαλώτου για τον τρόπο συνεργασίας με τα τεχνικά κλιμάκια, ο Α. Βιντερστάιν εξήγησε ότι η Κομισιόν σκοπεύει να βελτιστοποιήσει τις μεθόδους συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές, με στόχο την ταχύτερη και ομαλότερη ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης.

Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! ΑΥΤΟ είναι το Σχέδιο Β του Βαρουφάκη για τη Νέα Δραχμή

Ένας χρόνος από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top