Οι πολίτες στενάζουν αλλά η κυβέρνηση ασχολείται με τον εκλογικό νόμο!

«Δώρο» στον Λεβέντη η υπαναχώρηση από την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών

Οι πολίτες στενάζουν αλλά η κυβέρνηση ασχολείται με τον εκλογικό νόμο!
Το ένα «κανόνι» πίσω από το άλλο «σκάει» πλέον στην αγορά, οι μισθοί και συντάξεις εξανεμίζονται και τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξάνονται, αλλά όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα η Κάτια Μακρή, το κύριο βάρος του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης (αλλά και όλου του ��ολιτικού συστήματος) σε αυτή τη συγκυρία, φαίνεται να είναι ο… εκλογικός νόμος και αν θα βρεθούν ή όχι 200 βουλευτές για να ισχύσει άμεσα η αλλαγή του!
Τα πράγματα πάντως δείχνουν να είναι οριακά, καθώς φαίνεται να υπάρχουν 198 βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου (μετά και τη θετική στάση της Ένωσης Κεντρώων) και αναζητούνται άλλοι δύο.
Για τον μέσο πολίτη όμως, όπως τόνισε η Κ. Μακρή, καμία από τις ρυθμίσεις του εκλογικού νόμου που φέρνει η κυβέρνηση δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, ενώ δεν υπάρχει σε αυτές μία άλλη πρόβλεψη, την οποία είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, για την κατάτμηση των τεράστιων εκλογικών περιφερειών (όπως η Β΄Αθηνών) ώστε να μην γίνονται πεδίο διαφθοράς και διαπλοκής, με αντικείμενο την εκλογή κάποιου βουλευτή. Ο λόγος για την υπαναχώρηση φέρεται μάλιστα να ήταν η αντίδραση του κ. Λεβέντη σε αυτό το ενδεχόμενο, με την κυβέρνηση να του κάνει «δώρο» την απόσυρση της συγκεκριμένης ρύθμισης, προκειμένου να ψηφίσει τις υπόλοιπες διατάξεις η Ένωση Κεντρώων!
Δηλαδή μία πραγματική τομή θα υπήρχε σε αυτόν τον εκλογικό νόμο και αυτή την «έφαγε» φαίνεται η πολιτική συναλλαγή κάτω από το τραπέζι…
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top