ΠΑΣ��Κ: «Μην παραδώσετε το management των ελληνικών τραπεζών σε ξένα χέρια»

«Ο αφελληνισμός των τραπεζών θα φέρει τον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας»

​Να μην παραδώσει η κυβέρνηση το management των ελληνικών τραπεζών σε ξένα χέρια ζητά σήμερα με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή στις 19 Νοεμβρίου 2015, προειδοποίησε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τις συνέπειες της παράδοσης του management των Ελληνικών Τραπεζών σε ξένα "χέρια" τονίζοντας ότι :

“Δεν αντιλαμβάνεστε ότι ο αφελληνισμός των Τραπεζών θα επιφέρει αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων.
Δεν συνειδητοποιείτε ότι η ρύθμισή σας συνδέεται άμεσα με το μέλλον των επιχειρηματικών κόκκινων δανείων και την πρόθεση πώλησής τους σε ξένα funds, αυτά που εσείς καταγγείλατε ως κοράκια της αγοράς”.

Δυστυχώς επαληθευτήκαμε.

Σήμερα ευκαιριακά-κερδοσκοπικά ξένα funds, επιχειρούν να πάρουν στα χέρια τους τις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να ελέγξουν τα “κόκκινα” δάνεια, να ρευστοποιήσουν περιουσίες, να βγάλουν γρήγορα μεγάλα κέρδη.

Πρακτικές που αντίκεινται και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, μιας και ανάλογοι σχεδιασμοί δεν συμβαίνουν πουθενά στην Ευρώπη. Οι Ελληνικές Τράπεζες που ανακεφαλιοποιήθηκαν με ευρωπαϊκά δάνεια που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός, πρέπει επιτέλους να αποτελέσουν μοχλό στην προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Γι’ αυτό η Κυβέρνηση και ο�� αρμόδιες αρχές, οφείλουν να κινητοποιηθούν και να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις “ελέγχου”, που οργανώνονται ενάντια στις ελληνικές τράπεζες και κατ’ επέκταση τις ελληνικές επιχειρήσεις. Πριν να είναι πολύ αργά…»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top