Κοτζιάς: Να μην αποξενωθούν οι Βρετανοί πολίτες από την ΕΕ

Τι δήλωσε μετά το γεύμα εργασίας 11 Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στη Βαρσοβία

Κοτζιάς: Να μην αποξενωθούν οι Βρετανοί πολίτες από την ΕΕ
Να υπάρξει ψύχραιμη αντιμετώπιση των συνεπειών του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία υπέρ του Brexit ζήτησε ο Νίκος Κοτζιάς μετά το γεύμα εργασίας 11 Υπουργών Εξωτερικών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βαρσοβία, με θέμα συζήτησης το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Brexit.
«Υπήρξαν ασφαλώς διαφορετικές απόψεις. Αυτό που τονίσαμε από τη δική μας πλευρά είναι η ανάγκη να φροντίσουμε την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρωτίστως τον κοινωνικό και δημοκρατικό της χαρακτήρα. Παράλληλα, επισημάναμε την ανάγκη να οργανώσουμε δημοκρατική συζήτηση με τρόπο που να βοηθάει και να διασφαλίζει τα συμφέροντα των πολιτών μας κι όχι να γυρίζουμε την πλάτη μας σ’ αυτά» ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.
«Τονίσαμε, επίσης, τη θέση μας ότι το εθνικό κράτος συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο στη διεθνή πολιτική. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να βοηθήσουμε να γίνουν ολοκληρώσεις, περαιτέρω ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε τομείς όπως είναι η αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους» πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς.
Απαντώντας επίσης σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν βοηθάει ο κατακερματισμός που φαίνεται να υπάρχει στις αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Έλληνας ΥΠΕΞ δήλωσε:
«Νομίζω ότι είναι μια πρωτόγνωρη κρίση για την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί, νηφάλιοι και ψύχραιμοι στην αντιμετώπισή της. Πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατική απόφαση των Βρετανών πολιτών και ταυτόχρονα να μην αποξενωθεί ολόκληρη η Βρετανία και οι πολίτες της από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Σχετικά με το ποιο είναι το κοινό μήνυμα που βγήκε από τη συνάντηση, ο κ. Κοτζιάς: «Ότι πρέπει να δυναμώσουμε τον διάλογο ανάμεσά μας και να αναζητήσουμε με ειλικρίνεια λύσεις παραγωγικές και δημιουργικές». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top