20 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου-Όλη η ζωή του σε μια έκθεση

Από τις 23 Ιουνίου στο περιστύλιο της Βουλής

20 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου-Όλη η ζωή του σε μια έκθεση

​Όλη η ζωή και το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου θα ξετυλιχτoύν μέσα από φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα, χειρόγραφα και αφίσες στο περιστύλιο της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει στις 23 Ιουνίου την έκθεση «Ανδρέας Γ.Παπανδρέου, 1919-1996: προσωπική και πολιτική διαδρομή».

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Η έκθεση, δομημένη χρονολογικά, επιχειρεί να αναδείξει πτυχές της σκέψης, του οράματός, των πολιτικών πρωτοβουλιών και των επιτευγμάτων του ακαδημαϊκού και πολιτικού που στιγμάτισε την Ελλάδα.

Τα τεκμήρια της έκθεσης προέρχονται από ελληνικά και ξένα αρχεία, δημόσια και ιδιωτικά, κατά κύριο λόγο από το Ίδρυμα Ανδρέα Γ.Παπανδρέου και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και της ΕΡΤ, της Τραπέζης της Ελλάδος, του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου, του Μουσείου Μπενάκη, του ΚΕΠΕ, του Κολλεγίου Αθηνών, του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη», του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Σημίτης», του Πειραματικού Σχολείου και του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας κ.ά.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top