Τσίπρας: «Η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα προς μια δίκαιη ανάπτυξη»

Γιούνκερ: «Ζητώ σεβασμό για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων» - Πρώτη ανάρτηση: 12:16

Τσίπρας: «Η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα προς μια δίκαιη ανάπτυξη»

​Με θερμά λόγια υποδέχθηκε ο Α. Τσίπρας τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ στο Μέγαρο Μαξίμου, χαρακτηρίζοντάς τον έναν αληθινό φίλο της Ελλάδας και σταθερό υποστηρικτή της ευρωπαϊκής ιδέας.

«Η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα και να σχεδιάσει τις δομικές αλλαγές που χρειάζονται ώστε να οδηγηθούμε σε μια δίκαιη ανάπτυξη», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι με την ίδια σοφία που κινηθήκαμε πέρσι με την ίδια σοφία θα κινηθούμε στο εξής, ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να οικοδομήσουμε μια καλύτερη Ευρώπη για το μέλλον των λαών μας».

Από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σημείωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στο σωστό δρόμο και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής.

«Την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε, οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες γιατί η Ελλάδα δεν ήταν στο σωστό δρόμο και η Ευρώπη, αλλά και η Ελλάδα είχαν κάνει λάθη. Στη συνέχεια συναντηθήκαμε πολλές φορές για να αμβλύνουμε αυτές τις γωνίες και η Ελλάδα πλέον βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Ακόμη και η ανεργία βρίσκεται σε πτώση, όχι βέβαια ικανοποιητική», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν και πρόσθεσε:

«Έχουν ληφθεί αποφάσεις και έχουν απελευθερωθεί κονδύλια για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση και ο λαός θα πρέπει να έχουν την πραγματική ιδιοκτησία των προγραμμάτων που εφαρμόζον��αι. Η Ελλάδα ήταν και θα είναι ένα σπουδαίο μεγάλο έθνος και θα πρέπει να θέσει στη διάθεση του λαού της ένα κράτος πιο ισχυρό και πιο καλά οργανωμένο. Είναι δύσκολο εγχείρημα αλλά ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευτεί για αυτό».

Τέλος ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε στο προσφυγικό, επαναλαμβάνοντας τον θαυμασμό του για την αλληλεγγύη που επέδειξε ο ελληνικός λαός.

«Ο ελληνικός λαός κλήθηκε να σηκώσει μεγάλο βάρος και γι' αυτό κανείς δεν θα πρέπει να προσβάλει του Έλληνες. Ζητώ σεβασμό για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, διότι τα πράγματα έχουν αλλάξει», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top