Μητσοτάκης: «Το κόστος παραμονής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από αυτό της απομάκρυνσής της»

Επανέλαβε ότι πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα κάτω οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα

Μητσοτάκης: «Το κόστος παραμονής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από αυτό της απομάκρυνσής της»

​«Η κυβέρνηση δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επαναλαμβάνοντας ότι «το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής της».

Όπως σημείωσε, «μόνο η εξαγγελία της συγκέντρωσης του “Παραιτηθείτε” παρήγαγε πολιτικά αποτελέσματα», ενώ έκανε λόγο για αυταρχισμό της κυβέρνησης, αλλά και για «βαθιά αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς» από υπουργούς και βουλευτές.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ν.Δ. δεν ήθελε να «καπελώσει» τη συγκέντρωση και σημείωσε ότι «εμείς δεν δώσαμε εντολή να πάει κανείς, ούτε και το απαγορεύσαμε».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για άτομα «που έκαναν καριέρα στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι με τους αγανακτισμένους». «Δεν πρόκειται όμως να κάνουμε αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα κάτω οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα και να μην υπερβαίνουν το 2%.

«Πρέπει να υπάρξει μια νέα, μεγάλη, ειλικρινής συμφωνία με τους εταίρους μας. Μικρότερα πλεονάσματα, μεγαλύτερη ανάπτυξη», εξήγησε και δήλωσε αισιόδοξος ότι μπορεί να πείσει τους θεσμούς «ως πιο αξιόπιστος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top