Άκαρπη η συνάντηση λιμενεργατών-Δρίτσα: Τι μήνυμα έστειλε ο υπουργός

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι ενώ έρχονται κρουαζιερόπλοια!

Άκαρπη η συνάντηση λιμενεργατών-Δρίτσα: Τι μήνυμα έστειλε ο υπουργός

​Άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) Γιώργος Γεωργακόπουλος, υποστήριξε ότι στο περιβάλλον που διαμορφώνεται στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι για τους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι οι προφορικές διασφαλίσεις της κυβέρνησης δεν καλύπτουν τους εργαζόμενους, που δεν έχουν άλλο δρόμο από τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Ο κ.Γεωργακόπουλος υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν τις επόμενες ώρες για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους, ενώ αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Χρηματιστηρίου, όπου η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ αναμένεται να εγκρίνει τη νέα σύμβαση παραχώρησης.

Επίσης, το Σάββατο εργαζόμενοι από το λιμάνι του Πειραιά θα προχωρήσουν σε περιφρούρηση της απεργίας στους σταθμούς κρουαζιερόπλοιων.

"Η κυβέρνηση θα κατοχυρώσει τις εργασιακές σχέσεις στα λιμάνια"

Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, κατά την άφιξη του στη ναυτιλιακή έκθεση των Ποσειδωνίων, και σε δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο για το θέμα των κινητοποιήσεων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, έστειλε το δικό του μήνυμα στους εργαζόμενους, υποστηρίζοντας την πρόταση της κυβέρνησης.

«Παρουσιάσαμε εκτενώς τις κυβερνητικές προτάσεις. Είναι προτάσεις κατοχύρωσης των σταθερών και ασφαλών σχέσεων εργασίας στα λιμάνια, και φυσικά και στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη. Είναι μια σειρά από προτάσεις και μέτρα που ήδη τα έχουμε πάρει, αλλά και άλλα που θα πάρουμε για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε κίνδυνο απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, και αντίθετα να στηρίξουμε τις εργασιακές σχέσεις. Νομίζω ότι η κυβερνητική στάση πρέπει να εκτιμηθεί και να είναι αυτό μια καλή βάση ώστε οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν με βάση και την επόμενη ημέρα που πάντα ξέρουμε ότι είναι δύσκολη. Τέτοιες ευκαιρίες σαν αυτές που παρουσιάζονται σήμερα να μη πάνε χαμένες. Η κυβερνητική πρόταση πιστεύω ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να στηρίξουν οι εργαζόμενοι τις προτάσεις τους την επόμενη ημέρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Δρίτσας.

Και όλα αυτά ενώ το Σάββατο στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν 8 κρουαζιερόπλοια που πρόκειται να αποβιβάσουν και να επιβιβάσουν ταυτόχρονα 6.660 επιβάτες. Επίσης, άλλοι 2.000 ταξιδιώτες αναμένεται να αποβιβαστούν από ένα κρουαζιερόπλοιο προκειμένου να επισκεφθούν την Αττική.

Η Ένωση Εφοπλιστών και Κρουαζιερόπλοιων προειδοποιεί ότι οι διαχειρίστριες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων, εξαιτίας αυτής της κατάστασης και της απεργίας των λιμενεργατών μελετούν σοβαρά την αλλαγή δρομολογίων των κρουαζιεροπλοίων, παραλείποντας τον Πειραιά και με κατεύθυνση σε άλλα λιμάνια μεταξύ των οποίων και γειτονικών χωρών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top