Οι Αμερικανοί βγάζουν το καπέλο στον Τσίπρα που ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΕ του ακραίους αριστερούς

Μετά το 2018 η ελάφρυνση του χρέους

​Φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας αρχίζει και κερδίζει όλο και περισσότερους… θαυμαστές όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε τη δήλωση του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Charles Kupchan, ο οποίος όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star, στη Νέα Υόρκη, Δ. Σουλτογιάννης, εξέφρασε με θερμά λόγια τον θαυμασμό του για τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Στην Ελλάδα έγινε μια σημαντική πολιτική αλλαγή, όπου μέλη της κυβέρνησης ήταν σκληροί αριστεροί, αλλά βγάζω το καπέλο στον Τσίπρα γιατί τους ξεφορτώθηκε στην πορεία και οργάνωσε ένα συντεταγ��ένο συνασπισμό, που έχει κάνει αξιοσημείωτο έργο στη φορολογική και στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, κάνοντας ταυτόχρονα τις απαραίτητες επιλογές στη διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ», είπε ο κ. Kupchan.

Όσον αφορά στη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, τόνισε πως το ζήτημα αυτό δεν έχει τελειώσει και πως αυτό που επετεύχθη είναι μια ενδιάμεση συμφωνία που θα οδηγήσει στην οριστική ελάφρυνση του χρέους κάτω από διάφορους όρους μετά το 2018.

«Προχωράμε στη σωστή κατεύθυνση και εμείς στηρίξαμε την ελάφρυνση χρέους απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους μας γιατί δεν είναι δυνατόν να πηγαίνει η Ελλάδα από τη μια οικονομική κρίση στην άλλη. Χρειαζόμαστε ένα μακροπρόθεσμο βιώσιμο οικονομικό σχέδιο ανάπτυξης», τόνισε.

Α��ό την πλευρά του ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, αρμόδιος για διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Wally Adeyemo, σημείωσε ότι η συμφωνία που έχει επιτευχθεί σήμερα μεταξύ της Ελλάδας, των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ, δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να συνεχίσει την πορεία προς την ανάκαμψη.

«Είναι επίσης σημαντικό να λάβει η Ελλάδα την ελάφρυνση χρέους που χρειάζεται. Όμως υπάρχουν και άλλες προκλήσεις στην περιοχή, όπως είναι η μεταναστευτική κρίση. Μιλάω πολύ συχνά στο τηλέφωνο με τους υπουργούς οικονομικών και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Αυτό που είναι σημαντικό στις οικονομίες είναι τα δημογραφικά στοιχεία και οι επενδύσεις που γίνονται για το μέλλον. Εμείς θέλουμε να υποστηρίξουμε την ελληνική κυβέρνηση να επενδύσει στο μέλλον. Αν και η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι μικρότερη από εκείνη που θα θέλαμε, είναι σίγουρο ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Εμείς θα στηρίξουμε τις οικονομίες και των δυο χωρών (Ελλάδας και Κύπρου)», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top