Συνάντηση Σπίρτζη με τον υπουργό Μεταφορών της Ρωσίας και φόντο την… ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στο πλαίσιο της συνόδου υπουργών του Οργανισμού Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου

Συνάντηση Σπίρτζη με τον υπουργό Μεταφορών της Ρωσίας και φόντο την… ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών της Ρωσίας Μαξίμ Σόκολοφ θα έχει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος αναχωρεί σήμερα για το Σότσι της Ρωσίας για να λάβει μέρος στη συνάντηση των υπουργών Μεταφορών των χωρών μελών του Οργανισμού Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).
Επισήμως, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνάντησης είναι συζήτηση για την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές ανάπτυξης της συνεργασίας στον τομέα των μεταφορών στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου, καθώς και συζήτηση του θέματος της διασυνδεσιμότητας μεταξύ των μεταφορών και του τουρισμού στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.
Στη συνάντηση είναι πιθανό όμως να συζητηθεί και το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το οποίο τέθηκε ως γνωστόν και στην πρόσφατη συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν στην Αθήνα.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι επαφές της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ενδιαφερόμενους επενδυτές, αφού μετά την χθεσινή συνάντηση με εννεαμελή αντιπροσωπεία των Ρωσικών Σιδηροδρόμων επίκειται και συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη από τους Ιταλικούς Σιδηροδρόμους.
Για πρώτη φορά, όπως αναφέρουν στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επίσημα στελέχη των Ρωσικών Σιδηροδρόμων συναντήθηκαν με τη διοίκηση της εταιρίας, τον διευθύνοντα σύμβουλο Φίλιππο Τσαλίδη και τον πρόεδρο Παναγιώτη Θεοχάρη προκειμένου να ενημερωθούν για τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας και την πορεία της για το 2015.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top