Θεοδωράκης: Απαράδεκτο να έχουν offshore ή λεφτά στο εξωτερικό οι υπουργοί

«Όταν αυξάνεις τον ΦΠΑ, πλήττεις τον “κοτεράτο” ή τη γυναίκα που παίρνει 500 ευρώ;»

Θεοδωράκης: Απαράδεκτο να έχουν offshore ή λεφτά στο εξωτερικό οι υπουργοί

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε το να έχουν υπουργοί και πολιτικοί offshore στο εξωτερικό ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση μιλώντας στο Mega.

«Δεν μπορεί αυτοί που παίρνουν κρατικό χρήμα, υπουργοί, γενικοί γραμματείες, βουλευτές, κλπ, να διαθέτουν κρυφές εταιρείες στο εξωτερικό. Εμείς λέμε επίσης να μην έχει κανείς πολιτικός τα λεφτά του στο εξωτερικό. Η πρότασή μας είναι να συμφωνήσουμε στη Βουλή να φέρουν τα λεφτά όσοι ασχολούνται με την πολιτική μέσα στη χώρα» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για το θέμα με τις δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση για τους «μενουμευρωπαίους», κάνοντας λόγο για «φευγουμευρωπαίους» που κοροϊδεύουν τον κόσμο και αφού έχουν κάνει προσλήψεις και εφαρμόζουν ό,τι πει ο Σόιμπλε, «πλασάρουν και ένα αφήγημα στους φτωχούς: “κατά βάθος εσένα αγαπάμε”».

Όσον αφορά την αύξηση του ΦΠΑ και της φορολογίας, ο κ. Θεοδωράκης αναρωτήθηκε αν αυξάνοντας τον ΦΠΑ «πλήττεις πιο πολύ τον πλούσιο “κοτεράτο” ή τη γυναίκα που παίρνει 500 ευρώ».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο θέμα με τα πλαστά πτυχία, ο πρόεδρος του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν θέσεις για όλους» και πρόσθεσε: «Πρέπει να συντρίψουμε τους κομματικούς του συστήματος. Λέμε ότι για να πάει το Δημόσιο μπροστά, πρέπει να είναι στα χέρια των πολύ ικανών. Να γίνει σωστή αξιολόγηση. Τολμάμε και το λέμε. Δεν θα συγκαλύψουμε τα λάθη του παρελθόντος».

Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε έντονη κριτική και στους υπουργούς της κυβέρνησης, λέγοντας πως «όταν λένε πως “ό,τι ψηφίσαμε είναι έγκλημα”, είναι σαν να καλούν σε ανυπακοή».

Δείτε ακόμη:

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ δήλωση Κυρίτση: «Μας ψήφισαν για να επιβαρύνουμε τους “Μένουμε Ευρώπη”»

Επιμένει ο Κυρίτσης: «Εννοούσα τις εύπορες κοινωνικές ομάδες που ψήφισαν “Ναι”»

ΝΔ για Κυρίτση: Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του Τσίπρα

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Νομιμοποιούν με εξετάσεις 2.500 υπαλλήλους με ΠΛΑΣΤΑ πτυχία!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top