Τι απαιτεί από την Ελλάδα το ΔΝΤ για να ξεκλειδώσει το θησαυροφυλάκιο του

«Πολλοί Ευρωπαίοι παραδέχθηκαν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει κάτι να γίνει με αυτό» - Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις ΗΠΑ - Πρ. ανάρτηση: 08.24

Τι απαιτεί από την Ελλάδα το ΔΝΤ για να ξεκλειδώσει το θησαυροφυλάκιο του
Από φθινόπωρο θα πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις όσον αφορά το ΔΝΤ και την οικονομική συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.
Όπως διευκρινίζει το Ταμείο, μέσω τηλεδιάσκεψης:
1. Η συμφωνία των Βρυξελλών είναι απλά ένας ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ και για να συμμετάσχει ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ το Ταμείο στο πρόγραμμα θα πρέπει τα μέτρα να ποσοτικοποιηθούν και το Ταμείο να είναι 100% σίγουρο ότι το χρέος είναι βιώσιμο.
2. Ερωτηθείς ο Τόμσεν για το αν υπήρξαν συγκλίσεις στο ζήτημα του χρέους με τους Ευρωπαίους ο Τόμσεν ήταν αρνητικός και το ΔΝΤ παραμένει στις δικές του εκτιμήσεις.
3. Εδώ εκφράζουν την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι πολλοί Ευρωπαίοι παραδέχθηκαν ότι το χρέος ΔΕΝ είναι βιώσιμο και ότι κάτι πρέπει να γίνει γι᾽ αυτό.
Οι ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΙ του ΔΝΤ
α) ΚΥΡΙΩΣ το πρωτογενές πλεόνασμα. Το Ταμείο δεν μπορεί να δεσμευτεί χρηματοδοτικά εάν ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος δεν πέσει στο 1,5% του ΑΕΠ.
β) Οι Ευρωπαίοι δεν δίνουν συγκεκριμένα νούμερα για την ελάφρυνση του χρέους
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του STAR στις ΗΠΑ, όλες οι πλευρές έδειξαν ευελιξία στις Βρυξέλλες αλλά στο τέλος της ημέρας είναι οι ΑΡΙΘΜΟΙ που θα καθορίσουν τη στάση του ταμείου και τα επόμενα βήματα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξελίξεις θα πρέπει να περιμένουμε από το Φθινόπωρο και τελικές αποφάσεις μέχρι το τέλος του χρόνου (Δεκέμβριος)
Δηλαδή, ως έχουν τα πράγματα δεν μπορεί το ΔΝΤ να βάλει χρήματα ΤΩΡΑ και αυτό θα αποφασιστεί έως το τέλος του χρόνου (Δεκέμβριος 2016).
Τόμσεν: Θέλουμε να παραμείνουμε στο πρόγραμμα – Έδειξαν ευελιξία οι Ευρωπαίοι
«Οι Ευρωπαίοι μας θέλουν ως τεχνικούς συμβούλους και να συμμετέχουμε χρηματοδοτικά» είπε ο Τόμσεν, τονίζοντας ότι το Ταμείο σε αυτή τη συγκυρία θέλει να παραμείνει γιατί οι Ευρωπαίοι έδειξαν ευελιξία.
Όπως εξήγησε ο ίδιος, «έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις για την βιωσιμότητα του χρέους με τους Ευρωπαίους».
Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ δεν δικαιολόγησε το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι δεν έδωσαν συγκριμένα νούμερα για την ελάφρυνση του χρέους, η ποσοτικοποίηση θα προκύψει αργότερα αλλά δεν θα είναι λεπτομερής βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
Ο Τόμσεν απέφυγε να πει τίποτα για Σόιμπλε-Βερολίνο, ενώ είπε πως δεν έχει εικόνα ποτέ θα δώσουν τα στοιχεία. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ με την ευελιξία που έδειξε χθες δήλωσε ότι θέλει να παραμείνει και έδειξε ότι δεν γυρίζει την πλάτη του σε ένα μέλος.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top