Σβίγκου: «Η μάχη που δίνει από πέρσι η κυβέρνηση είναι νικηφόρα»

«Μπαίνουμε σε ένα νέο κύκλο»

​Την εκτίμηση ότι μετά από τη συμφωνία στο Eurogroup, η Ελλάδα μπαίνει σε ένα νέο κύκλο εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Σβίγκου, στην εκπομπή Live U του Star.

«Η μάχη που δίνει από πέρσι η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους είναι νικηφόρα. H απόφαση για το χρέος κλείνει την πόρτα στα διάφορα σενάρια και σε εκείνους που πόνταραν τα λεφτά τους σε νέες καθυστερήσεις, νέα εμπόδια και νέες αοριστίες ως προς το χρέος», είπε η κυρία Σβίγκου και πρόσθεσε:

«Η απόφαση αυτή ανοίγει την πόρτα και σε μια νέα περίοδο αισιοδοξίας κατά την οποία η κυβέρνηση θα μπορέσει να δώσει τη μάχη για την καθημερινότητα του πολίτη».

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως με τη νέα συμφωνία υπάρχει σαφής και δεσμευτικός οδικός χάρτης για το χρέος, τόσο σε βραχυπρόθεσμο, όσο σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο, ενώ συμπλήρωσε πως αναγνωρίζεται για πρώτη φορά ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και αναφέρονται συγκεκριμένα μέτρα τα οποία και πρέπει να παρθούν σε τρεις φάσεις.

«Δημιουργείται έτσι ένα προστατευμένο περιβάλλον οι προϋποθέσεις για την έξοδο της χώρας στις αγορές και την έξοδο από την επιτροπεία», είπε.

Αναφερόμενη τέλος στη δήλωση των Ευρωπαίων του 2012 για το ελληνικό χρέος η Ρ. Σβίγκου τόνισε:

«Αυτό που δόθηκε χθες στην Ελλάδα δηλώνει ότι, πρώτον, είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους και, δεύτερον, δηλώνονται ρητά τα μέτρα τα οποία καθιστούν το χρέος βιώσιμο», υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ειδικότερα ότι στη δήλωση του Eurogroup υπάρχουν ακριβώς ποια μέτρα θα παρθούν και σε βραχυπρόθεσμο και σε μεσ��πρόθεσμο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

«Για πρώτη φορά υπάρχει μια μεθοδολογία για την αναδιάρθρωση του χρέους. Πλέον, θα δημιουργηθεί ένας αυτόματος μηχανισμός, έτσι ώστε να μπορεί η Ελλάδα να ελαφρύνεται -όπως ήταν και το σωστό να γίνει τόσο καιρό και δεν θα είχε χρειαστεί να πάρουμε τα μέτρα που είχαν παρθεί όλα τα προηγούμενα χρόνι��», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top