Βασιλική Κατριβάνου: Ποια είναι η γυναίκα που παραλίγο να ρίξει τον Τσίπρα

Ο αιφνιδιασμός του Μαξίμου από τα "όχι" σε ταμείο και κόφτη – Είχε εκφράσει τη διαφωνία της και για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Βασιλική Κατριβάνου: Ποια είναι η γυναίκα που παραλίγο να ρίξει τον Τσίπρα

Red alert ήχησε στους κόλπους της κυβερνητικής πλειοψηφίας όταν η Βασιλική Κατριβάνου καταψήφισε τα άρθρα για τον κόφτη και το ταμείο αν και είχε ψηφίσει επί της αρχής, δημιουργώντας έτσι νέα δεδομένα στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ.

κατριβανου.jpg
Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία παραιτήθηκε λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία, είχε εκφράσει τις διαφωνίες της ανοικτά, ειδικά για τον κόφτη, ωστόσο ενδεχομένως στο Μαξίμου να πίστευαν ότι ίσως το (πολιτικό) μασάζ ακόμη και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό έφερνε αποτελέσματα.

Ποια είναι η Βασιλική Κατριβάνου

Η κα Κατριβάνου ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούνιο του 2012 στη Β’ Αθηνών.

Ήταν υπεύθυνη ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων, ενώ συμμετείχε και στις επιτροπές για την Ψυχική Υγεία και τις Εξαρτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατριβάνου-Βασιλική-696x397.jpg
Παράλληλα, συμμετείχε και στη διαρκή επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και στην ειδική επιτροπή Σωφρονισ��ικού της Βουλής.

Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα και έχει σπουδάσει ψυχολογία στο Πόρτλαντ (πτυχίο και master) αλλά και διεθνείς σπουδές (επίσης στο Πόρτλαντ).

Έχει δουλέψει με ΜΚΟ στην Τσιάπας του Μεξικού και στην Παλαιστίνη σε θέματα ενδυνάμωσης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και με ομάδες σε ζητήματα πολέμου, δημοκρατίας και διαφορετικότητας στο Πόρτλαντ και στην Αθήνα γύρω από την Κρίση.

Επιπλέον, έχει συνεργαστεί για σειρά ετών με το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου και έχει δουλέψει με εκπαιδευτικούς και εφήβους, σε προγράμματα πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ σε πολλές πόλεις, καθώς και με άστεγους (στο Πόρτλαντ) και μετανάστες (Mosaic, Bαβέλ).

Δείτε ακόμη:

Με... Φάουστ σχολίασε την παραίτηση Κατριβάνου ο Γ. Κουμουτσάκος

Το ΧΡΟΝΙΚΟ μιας προαναγγελθείσας ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ! Πώς έφτασε η Κατριβάνου στο ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ η Κατριβάνου μετά το ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ στη Βουλή – Παρέδωσε και την έδρα

Πέρασε με 153 «ναι» το φορονομοσχέδιο – «Όχι» σε κόφτη και ταμείο από Κατριβάνου

Ρήγμα στην κυβέρνηση! Δεν ψήφισε ταμείο και κόφτη η Κατριβάνου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top