Το ΧΡΟΝΙΚΟ μιας προαναγγελθείσας ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ! Πώς έφτασε η Κατριβάνου στο ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ

Τα προειδοποιητικά σήματα που έστελνε η πρώην βουλευτής

Το ΧΡΟΝΙΚΟ μιας προαναγγελθείσας ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ! Πώς έφτασε η Κατριβάνου στο ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ

​Δεν ήταν έκπληξη το αντάρτικο και η παραίτηση της Βασιλικής Κατριβάνου, στους καλά γνωρίζοντες τα του ΣΥΡΙΖΑ, που μπορούν και διακρίνουν τα μηνύματα πίσω από τις δηλώσεις και τις πράξεις.

Έτσι, δεν ήταν χθες η πρώτη φορά που η πρώην, πλέον, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε δοκιμάσει τόσο τις αντοχές της, όσο και τις αντοχές του Μαξίμου.

Ήταν εκείνη που είχε χαρακτηρίσει «επικίνδυνη» την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και είχε ταχθεί στο πλευρό των αλληλέγγυων που δρούσαν στα νησιά, στην Ειδομένη και τον Πειραιά, ενώ δεν είχε διστάσει να χαρακτηρίσει «ντροπή» τις συνθήκες διαμονής των προσφύγων και των μεταναστών στην Κόρινθο.

Συγκεκριμένα, είχε κάνει έκκληση για αντίσταση στην στατιωτικοποίηση του προσφυγικού, τονίζοντας πως οι θέσεις που εκφράζονται τόσο από τον Γ. Γ. του ΝΑΤΟ, όσο και από τον Π. Καμμένο, αντίκεινται στη Σύμβαση της Γενεύης και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Είχε μάλιστα κάνει λόγο για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκφράζοντας τη διαφοροποίησή της από την επίσημη γραμμή της κυβ��ρνησης.

«Οδηγούμαστε σε μια κατάσταση όπου καταπατάται στην πράξη το δικαίωμα στη διεθνή προστασία όσων έχουν ανάγκη. Παράνομη είναι η συμφωνία, όχι οι πρόσφυγες», έγραφε σε άρθρο της στην εφημερίδα Αυγή.

Η Β. Κατριβάνου είχε επίσης εκφράσει τις διαφωνίες της για τον «κόφτη», αλλά κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν είχε δώσει βάση στα όσα έλεγε.

Μάλιστα στην προηγούμενη ψηφοφορία για το ασφαλιστικό, η κυρία Κατριβάνου στην πρώτη ανάγνωση των ονομάτων απουσίαζε από την αίθουσα της Ολομέλειας, χωρίς να κρύβει τους έντονους προβληματισμούς της για τα όσα καλούνταν να ψηφίσει, όμως μετά από έντονες… ζυμώσεις στο εντευκτήριο της Βουλής, τελικά υπερψήφισε το νομοσχέδιο.

Χθες όμως, η Β. Κατριβάνου δεν κατάφερε να νικήσει τον ίδιο της τον εαυτό και τελικά οι ενδοιασμοί που είχε για «κόφτη» και υπερταμείο νίκησαν.

Άλλωστε το λέει ξεκάθαρα και στην επιστολή παραίτησής της ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει μέτρα και πολιτικές που έρχονται σε αντίθεση με τον πυρήνα των αξιών και της πολιτικής του, ενώ αφήνει σαφείς αιχμές και για συνεχή επιτροπεία που δεν επιτρέπει την άσκηση της πολιτικής που ευαγγελιζόταν αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top