Μέχρι το 2115 θα πουλάμε δημόσια περιουσία - Τη γλιτώνει η Ακρόπολη - Δείτε τις ΛΙΣΤΕΣ

Το παρασκήνιο πίσω από τον ΟΣΕ και η... άγνοια των βουλευτών

Μέχρι το 2115 θα πουλάμε δημόσια περιουσία - Τη γλιτώνει η Ακρόπολη - Δείτε τις ΛΙΣΤΕΣ

​Οι σελίδες του πολυνομοσχεδίου που αναφέρονται στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων την Πέμπτη στη Βουλή. Το θέμα βρέθηκε και στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, αφού αποκάλυψε ότι περίπου 1000 από τις 7000 σελίδες του νομοσχεδίου αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις, σχολίασε πως «και τα τρισέγγονα μας θα πουλάνε».

Μάλιστα η κυρία Μακρή έκανε focus στα σημαντικότερα σημεία του πολυνομοσχεδίου που αφορούν το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων:

-Αποκρατικοποιήσεις έως και το 2115. Αυτή είναι η διάρκεια ζωής που προβλέπεται για το Ταμείο.

-Αποφάσεις θα λαμβάνονται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής. Με την απόφαση και την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών θα εκποιείται ένα κρατικό περιουσιακό στοιχείο είτε είναι επιχείρηση, είτε είναι ακίνητο.

-Οι ξένοι θα έχουν τον πλήρη έλεγχο του Ταμείου. Θα είναι παντού και στην διοίκηση. Καμία απόφαση δεν θα μπορεί να λαμβάνεται μονομερώς από τους διορισμένους από την κυβέρνηση στο ΔΣ του Ταμείου αν δεν έχουν λόγο και οι ξένοι.

-Πωλούνται τα πάντα: Τράπεζες, επιχειρήσεις, ακίνητα. Εξαιρούνται μόνο αρχαιολογικοί χώροι, παραλίες, και εκτάσεις natura.

Σύμφωνα με την γνωστή δημοσιογράφο, «αυτά που πωλούνται άμεσα εκτός από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το Ελληνικό, είναι: ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ. Αν και ο ΟΣΕ δεν υπήρχε αρχικά μέσα στην λίστα, μετά την ... προφορική πρόταση του κυρίου Τσακαλώτου, οι δανειστές πρόσθεσαν τον Οργανισμό στη λίστα και γραπτώς».

Ωστόσο, σύμφωνα με την κυρία Μακρή «υπάρχει και δεύτερη λίστα αποκρατικοποιήσεων που περιλαμβάνει: ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΒΟ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΔΕΗ». Η δημοσιογράφος επεσήμανε ότι «την δεύτερη λίστα την κατέθεσε η κυβέρνηση, ωστόσο την απέσυρε πολύ γρήγορα, γιατί προφανώς υπήρξαν αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ακόμη και σήμερα… επιχειρήσεις μπαινοβγαίνουν (στις λίστες), το νομοσχέδιο την Κυριακή ψηφίζεται, κανείς δεν ξέρει ακριβώς, τι πωλείται, πως πωλείται, ούτε καν οι ίδιοι οι βουλευτές που θα κληθούν να βάλουν την υπογραφή τους σε αυτό» κατέληξε η κυρία Μακρή, με την Μάρα Ζαχαρέα να σχολιάζει «ευτυχώς Κάτια που μας καθησύχασες ότι την γλιτώνει η... Ακρόπολη».

BINTEO STAR

Δείτε επίσης:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΑΥΓΑΣ Τσακαλώτου-Άδωνι: Ξέχασαν τους καλούς τρόπους και έγιναν μαλλιά κουβάρια

ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ Η ΒΟΥΛΗ:«Να πας να εξομολογηθείς, καβαλήσατε καλάμια»-«Βγάλτε το σκασμό»-ΒΙΝΤΕΟ

Σείστηκε η Βουλή απ’τις φωνές:Άγριος καυγάς Χουλιαράκη-Δένδια-Όρθιοι όλοι οι βουλευτές

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top