ΟΛΟ το πρόγραμμα της μεταφοράς του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα

Στις 18:00 φτάνει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

​Αναχωρεί αύριο, Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου 2016, στις 7.00πμ η ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία θα παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, στον Πανάγιο Τάφο, στα Ιεροσόλυμα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη και τους: Όλγα Γεροβασίλη, Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Αθανάσιο Μπούρα, Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, Ανδρέα Μιχαηλίδη, Υπεύθυνο της Βουλής των Ελλήνων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, Λευτέρη Κρέτσο, Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τον Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας, κ.κ. Θεολόγο και τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτη Δαμιανό θα μεταβεί στον Ναό της Αναστάσεως για την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός και θα το μεταφέρει στην Ελλάδα.

Η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα “Ελ.Βενιζέλος” στην Αθήνα υπολογίζεται στις 18.00 και στο Διεθνή Αερολιμένα “Μακεδονία” στη Θεσσαλονίκη στις 21.00.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της ελληνικής αντιπροσωπείας:


07:00: Αναχώρηση από στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας.

09:15: Άφιξη σε αερολιμένα Τελ Αβίβ «BenGurion». Αναχώρηση για Ιεροσόλυμα.

10:45: Άφιξη σε είσοδο (NewGate) Παλαιάς Πόλης Ιεροσολύμων. Μετάβαση σε Πατριαρχείο (πεζή).

11:00: Άφιξη σε Πατριαρχείο. Συνάντηση με Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ΄

12:30: Μετάβαση, με Μακαριώτατο, σε Ι.Ν. Αναστάσεως.

13:00: Τελετή αφής Αγίου Φωτός. Επιστροφή σε Πατριαρχείο – Σύντομη τελετή παράδοσης Αγίου Φωτός από Μακαριώτατο σε επικεφαλής Αντιπροσωπείας.

14:30: Αναχώρηση από Ιεροσόλυμα.

15:30: Άφιξη σε αερολιμένα Τελ Αβίβ «BenGurion» - Αναχώρηση για Ελλάδα.

18:00: Άφιξη σε Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
21.00: Άφιξη σε Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top