Κατρούγκαλος: «Δεν θα ενεργοποιηθεί κανένας “κόφτης” γιατί θα πετύχουμε τους στόχους μας»

«Δεν θα χρειαστούν τα επιπλέον μέτρα»

​Την πεποίθηση ότι δε θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί κανένας «κόφτης» εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει.

Μάλιστα εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι δεν θα υπάρξουν και διαρροές κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

«Δεν θα υπάρχουν διαρροές ακριβώς γιατί πετύχαμε να αδρανοποιήσουμε τις νεοφιλελεύθερες και αντικοινωνικές αιχμές του μνημονίου με τα δικά μας μέτρα. Και τη συγκράτηση της συνταξιοδοτικ��ς δαπάνης την κάνουμε με τέτοιο τρόπο που να πραγματοποιείται αναδιανομή υπέρ των φτωχότερων και των χαμηλότερων μεσαίων στρωμάτων», δήλωσε.

Ο υπουργός Εργασίας, επανέλαβε πως το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό αποτυπώνει τον εθνικό σχεδιασμό μιας σαρωτικής μεταρρύθμισης, η οποία επιδιώκει να καταστήσει βιώσιμο το σύστημα και τόνισε:

«Η μεταρρύθμιση αυτή δεν έχει δημοσιονομικό χαρακτήρα, όπως όλες οι προηγούμενες. Η ύπαρξη ενός μόνο φορέα κοινωνικής ασφάλισης, υπό την απόλυτη εγγύηση του κράτους, καθιστά χωρίς νόημα τη διάκριση υγιών και ελλειμματικών ταμείων».

Τέλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο, έστω και την τελευταία στιγμή.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή θα επιχειρήσουμε βελτιώσεις, προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε όσα από τα αιτήματα των φορέων που ακούστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής είναι δίκαια και μπορούν να ικανοποιηθούν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top