Βίτσας: Εξετάζουμε τη δημιουργία ενός προσφυγικού διαβατηρίου

«Η επιβάρυνση από τα μέτρα είναι κατά μέσο όρο 10 ευρώ το μήνα»

Βίτσας: Εξετάζουμε τη δημιουργία ενός προσφυγικού διαβατηρίου

Τη δημιουργία ενός προσφυγικού διαβατηρίου εξετάζει η κυβέρνηση.

«Δεδομένου ότι πολλοί πρόσφυγες μπορεί να μείνουν ένα, δύο ή περισσότερα χρόνια στην Ελλάδα, πρέπει να αναγνωρίσουμε στους ανθρώπους αυτούς δικαιώματα και η σκέψη μας είναι να καθιερώσουμε προσφυγικό διαβατήριο» είπε ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην ημερίδα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο ίδιος σημείωσε πως ήδη λειτουργούν 34 κέντρα φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα, ενώ για την Ειδομένη τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να αδειάσει σε έναν μήνα αλλά «υπάρχουν ακόμη προβλήματα».

Μιλώντας, εξάλλου, σήμερα στο Mega, ο κ. Βίτσας τόνισε πως τα σύνορα δεν θα ανοίξουν και επεσήμανε πως «το συμφέρον των προσφύγων και μεταναστών είναι να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές».

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, δήλωσε θα ανοίξει το πακέτο της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και σημείωσε πως η κυβέρνηση «έχει κάνει μια συμφωνία 5,4 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία και σε αυτό το επίπεδο θα υπάρξουν και κάποια μέτρα».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για επιβάρυνση που δεν είναι τεράστια, υπολογίζοντας πως είναι μεσοσταθμικά στα 10 ευρώ το μήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top