Λαγκάρντ: Το ασφαλιστικό της Ελλάδας πάει στα βράχια – Ούτε κουβέντα για κούρεμα του χρέους

Τι απάντησε για τις διαρροές των διαλόγων Τόμσεν-Bελκουλέσκου από τα WikiLeaks

​Μπορεί το οικονομικό επιτελείο να εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς για το ασφαλιστικό είναι σε καλό δρόμο και η γαλλική εφημερίδα Le Monde να γράφει ότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει επίσημα η κουβέντα για το ελληνικό χρέος, ωστόσο η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ αφήνει στην άκρη το θέμα του "κουρέματος", προειδοποιώντας πως αν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, τότε αυτό θα πάει στα βράχια!

«Τα περισσότερα θα πρέπει να τα προωθήσουν οι ίδιοι οι Έλληνες. Για παράδειγμα το ασφαλιστικό σύστημα. Γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε μεταρρυθμίσεις. Γνωρίζουν ότι οδηγείται στα βράχια, εάν παραμείνει στην κατάσταση που είναι σήμερα. Θα πρέπει παράλληλα να πατάξουν την φοροδιαφυγή, να την πατάξουν ουσιαστικά. Απέχουν αρκετά από αυτό» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο συνέδριο «Women in the World», στη Νέα Υόρκη.

Η σιδηρά κυρία του Ταμείου επανέλαβε ότι απαιτείται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ωστόσο δεν ανέφερε ποτέ την λέξη «κούρεμα»., προτείνοντας την επέκτ��ση των ωριμάνσεων και της μείωσης των επιτοκίων των ευρωπαϊκών δανείων. «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι λογικοί για το χρέος που μπορεί να σηκώσει η χώρα. Θα πρέπει να κατανοήσουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του. Ας επιλέξουν τον τρόπο που θα το πράξουν.Μπορεί να γίνει με επέκταση του χρόνου αποπληρωμής ή μείωση των επιτοκίων»,είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις των Wikileaks απάντησε ότι οι διάλογοι των Τόμσεν-Βελκουλέσκου δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα καινούργιο από τα όσα ήδη έχει κατά καιρούς πει το ΔΝΤ σε σχέση με την Ελλάδα και την ελάφρυνση χρέους. «Δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό στη θέση του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Από τον Ιούλιο που υπήρξε η συμφωνία λέμε δύο πράγματα: σε αυτή τη χώρα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Το χρέος αυτής της χώρας είναι πολύ υψηλό. Αυτά τα δύο θέματα υπογραμμίζαμε πάντα και πάντα τονίζαμε ότι θα πρέπει να αντιμετωπισθούν», ξεκαθάρισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top