Τσακαλώτος: «Ελπίζουμε σε μια πρώτη συμφωνία μέχρι την Κυριακή»

Παραμένουν οι διαφωνίες όσον αφορά στο ρόλο του ΔΝΤ

Τσακαλώτος: «Ελπίζουμε σε μια πρώτη συμφωνία μέχρι την Κυριακή»

​Σε μια πρώτη συμφωνία μέχρι την Κυριακή ώστε να κλείσει η συμφωνία, ευελπιστεί η κυβέρνηση, όπως δήλωσε και στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τους επικεφαλής των θεσμών.

«Έγινε η συζήτηση, για το ποια βήματα χρειάζεται να γίνουν από εδώ μέχρι το Σάββατο για να αρχίσει το Σάββατο η μετατροπή των συμφωνηθέντων σε κείμενο απόφασης -ένα κείμενο που θα έχουμε συναποφασίσει- και που ελπίζουμε να τελειώσει Κυριακή απόγευμα. Άρα εντοπίσαμε σε ποια θέματα χρειάζεται περισσότερη τεχνική συζήτηση, σε ποια πολιτική συζήτηση και άρα να είμαστε έτοιμοι το Σάββατο -όλο το Σάββατο φαντάζομαι και όλη την Κυριακή είναι η πρόβλεψή μου- να ��χουμε αυτό το τελικό κείμενο για να μπορούμε να πάμε στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη. Θα έχουμε το κείμενο και μπορεί η συζήτηση να διευρυνθεί και σε άλλα θέματα, όπως το χρέος», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Ερωτηθείς δε για το αν την Κυριακή θα υπάρχει συμφωνία επί της αρχής, ο Ε. Τσακαλώτος απάντησε:

«Όχι. Θα είναι ένα κανονικό κείμενο ότι συμφωνήσαμε να κάνουμε αυτά. Τι είναι η συμφωνία για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση. Όταν τελειώνεις μια πρώτη αξιολόγηση λες τι πρέπει να κάνεις, τι νομοθετήματα χρειάζεσαι και μετά συζητάς ποια πράγματα θα πρέπει να γίνουν μέχρι τη δεύτερη αξιολόγηση».

Διευκρίνισε μάλιστα ότι θα είναι ένα κείμενο με τους τρεις ευρωπαϊκούς θεσμούς και θα υπάρχει κι ένα άλλο κείμενο με το ΔΝΤ. Τόνισε ακόμα ότι αυτά τα δύο κείμενα μοιάζουν, αλλά δεν είναι τα ίδια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top