Κάτια Μακρή: Ζούμε την περίοδο Βαρουφάκη σε deja-vu!

«Γιατί η κυβέρνηση απαντά στις απαιτήσεις των δανειστών με φόρους παντού;»

Κάτια Μακρή: Ζούμε την περίοδο Βαρουφάκη σε deja-vu!

Την εκτίμηση ότι ζούμε την περίοδο Βαρουφάκη σε… deja-vu εξέφρασε η Κάτια Μακρή σχολιάζοντας την επίθεση του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής στο ΔΝΤ και τους θεσμούς.

«Πως το λένε οι Γάλλοι; Deja-vu! Έχουμε ξαναζήσει ακριβώς το ίδιο πέρυσι τέτοια εποχή μέχρι το καλοκαίρι. Ο κ. Κουτεντάκης, ο οποίος είναι από τους πιο στενούς συμβούλους του Τσίπρα, έκανε σφοδρή επίθεση στο ΔΝΤ και το σύνολο των δανειστών. Είπε ότι μας οδηγούν σε ασφυξία και θέλουν να μας φέρουν στο χείλος του γκρεμού και πως πρότειναν να μην πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις εάν δεν έχουμε χρήματα. Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προτιμά να πληρώσει μισθούς και συντάξεις παρά τις δόσεις του χρέους, ακριβώς δηλαδή ό,τι ζούσαμε το καλοκαίρι του 2015. Ξαναγυρνάμε στις ίδιες καταστάσεις» είπε η κα Μακρή στο σχόλιό της στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως υπογράμμισε, γνωρίζουμε ότι οι δανειστές είναι απόλυτα αριθμολάγνοι και πως λένε «αν δεν βγαίνουν τα νούμερα, προχωρήστε σε άλλα μέτρα». Αναρωτήθηκε, ωστόσο, δύο πράγματα:

• «Με όποιον κι αν έχω μιλήσει από το ΥΠΟΙΚ, μου λέει ότι -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- μισθοί και συντάξεις μπορούν να πληρωθούν άνετα μέχρι τον Ιούνιο. Γιατί το βάζει στη δημόσια συζήτηση ο κ. Κουτεντάκης;».

• «Ποια είναι η λύση που προτείνει η Αθήνα στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών; Γιατί εγώ καταλαβαίνω ότι το μόνο που έχουμε να πούμε είναι “φόροι”. Μετράω: φόρος εισοδήματος, έκτακτη φ��ρολογία, νέα αύξηση του ΕΝΦΙΑ, νέα φορολογία στα καύσιμα, φόρος στην κινητή τηλεφωνία, φόρος στη συνδρομητική τηλεόραση».

«Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει, δεν μπορεί να σέρνεται άλλο. Υπάρχουν πολλά μέτωπα, τουλάχιστον ένα να σταθεροποιηθεί» κατέληξε η κα Μακρή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top