Ομοβροντία από κυβέρνηση και ΝΔ σε Τουρκία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Τι απαντούν στη χθεσινή απίστευτη επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ σε Παυλόπουλο και Τσίπρα

Ομοβροντία από κυβέρνηση και ΝΔ σε Τουρκία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η απίστευτη επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κατά της Ελλάδας με αφορμή αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη γενοκτονία των Αρμενίων, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Αρμενίας στη χώρα μας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας κάλεσε την Άγκυρα «να εγκαταλείψει τις εμμονές της και να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν», διαβεβαιώνοντας μάλιστα τη γειτονική χώρα πως η Ελλάδα θα είναι στο πλευρό της.

«Φαίνεται πως η Τουρκία πιστεύει ότι αν η Ιστορία δεν συμφωνεί με όσα αυτή υποστηρίζει, τόσο το χειρότερο για την Ιστορία. Οι στιγμές όμως είναι πολύ κρίσιμες για ανέξοδη και υποκριτική ρητορική» πρόσθεσε ο κ. Κούτρας.

«Παρεμβάσεις στον τρόπο που η Ελλάδα διαμορφώνει τις εξωτερικές της σχέσεις, είναι απολύτως απαράδεκτες» δήλωσε, εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Τα κράτη φτάνουν στην ωριμότητα, όταν μπορούν να πετύχουν αυτογνωσία. Όταν αναγνωρίζουν μεγάλα λάθη και απαράδεκτες πράξεις που διέπραξαν στην ιστορική τους πορεία. Είναι καιρός να το πράξει και η Τουρκία, όπως ήδη έκαναν μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη για την πρόσφατη ιστορία τους» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος και κατέληξε: «Όσο η Τουρκία δεν το κάνει, η Γενοκτονία των Αρμενίων θα τη στοιχειώνει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top