Στο πλευρό της Ελλάδας η Μέρκελ: «Δεν επιτρέπεται να την αφήσουμε μόνη της στο προσφυγικό»

«Όποιος κλείνει τα σύνορα δεν πετυχαίνει τίποτα»

Στο πλευρό της Ελλάδας η Μέρκελ: «Δεν επιτρέπεται να την αφήσουμε μόνη της στο προσφυγικό»

​Στο πλευρό της Ελλάδας τάχθηκε για μια ακόμα φορά η Γερμανίδα καγκελάριος, Α. Μέρκελ όσον αφορά στο προσφυγ��κό, ξεκαθαρίζοντας πως «η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη με το πρόβλημα».

«Όποιος κλείνει σύνορα, δεν επιτυγχάνει με αυτό τίποτα κατά των αιτιών της προσφυγικής κίνησης. Αντιθέτως, ρισκάρει μακροπρόθεσμη βλάβη στην οικονομία μας. Πρέπει να βρούμε, ακόμη και αύριο, λογικές λύσεις - και κυρίως λύσεις οι οποίες δεν ορίζουν κάτι μονομερώς, το οποίο μετά πρέπει να υποστούν άλλες χώρες», δήλωσε η Α. Μέρκελ στην εφημερίδα της Σαξονίας - Άνχαλτ Volksstimme, προσθέτοντας ότι στόχος της είναι «η εξεύρεση συνολικών ευρωπαϊκών αποφάσεων, οι οποίες δεν οδηγούν στην επιβάρυνση ενός μεμονωμένου κράτους-μέλους, αλλά στην μείωση του αριθμού των προσφύγων».

«Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη με το πρόβλημα. Ήταν αργοπορημένη για καιρό, όπως όμως και άλλες χώρες», συμπλήρωσε και επεσήμανε πως τα hot spots ολοκληρώνονται υπερβολικά αργά, ενώ δεν δημιουργήθηκαν ως το τέλος του 2015 οι 50.000 θέσεις φιλοξενίας που είχαν συμφωνηθεί, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετεγκατάσταση και η κατανομή των προσφύγων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση ότι οι εικόνες από την Ειδομένη δεν σοκάρουν τους ανθρώπους από τη Συρία που προσπαθούν να γλιτώσουν από τις βόμβες και τον ISIS.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top