ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ: Με «εντολή γραφείου Σαμαρά» δεν πήραμε την λίστα Μπόργιανς

Τα έγγραφα που επικαλέστηκαν οι βουλευτές, Χρήστος Καραγιαννίδης και Αννέτα Καββαδία

Με εντολή του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κωνσταντίνου Μπούρα, προς τον γενικό πρόξενο της χώρας μας στο Ντίσελντορφ, στις 19 Νοεμβρίου του 2012, απορρίφθηκε η πρόταση για παραλαβή της «λίστας Μπόργιανς» κατήγγειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης και Αννέτα Καββαδία.

Οι βουλευτές, επικαλέστηκαν έγγραφα, που περιλαμβάνονται σε απάντηση του υπουργού Εξωτερικών σε σχετική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα και επισημαίνουν, σε γραπτή δήλωσή τους, ότι οι ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών ήταν ενήμερες για την ύπαρξη της λίστας Βεστφαλίας - Ρηνανίας, ή «λίστας Μπόργιανς» και πως «αρνήθηκαν ευγενικά» την πρόταση για παραλαβή της.

Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη και Αννέτας Καββαδία, σχετικά με τις αποκαλύψεις για τη λίστα Μπόργιανς από την απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών

Δυστυχώς για όσους βιάστηκαν να μιλήσουν, η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών έρχεται να ανατρέψει την αφήγηση όλων όσοι μας κατηγ��ρησαν για λασπολόγους.
Τα έγγραφα, δε, που συνοδεύουν την απάντηση του ΥΠΕΞ, «καίνε» την τρικομματική συγκυβέρνηση του 2012, υφυπουργός Εξωτερικών της οποίας ήταν ο κ. Κούρκουλας.

Γίνεται προφανές ότι οι ηγεσίες των Υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών ήταν ενήμερες για την ύπαρξη της λίστας Βεστφαλίας-Ρηνανίας ή λίστας Μπόργιανς.

Ο Γενικός Πρόξενος του Ντίσελντορφ, ήδη από τις 8 Οκτωβρίου 2012, ενημέρωσε τις εθνικές αρχές ότι ο Υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Βεστφαλίας – Ρηνανίας Dr Norbert Walter – Borjans, τον προσκάλεσε για να συζητήσουν «θέμα οικονομικής κρίσεως και CD με στοιχεία καταθετών φοροφυγάδων», ζητώντας σχετικές οδηγίες. Σε επόμενη επικοινωνία, στις 19 Νοεμβρίου, ο Γενικός Πρόξενος απευθύνθηκε εγγράφως στον τότε Υφυπουργό Οικονομικώ�� κ. Μαυραγάνη, ενημερώνοντάς τον ότι απέρριψε ευγενικά την πρόταση «στη συνέχεια τηλεφωνικών οδηγιών» που έλαβε από τον Διευθυντή του Πολιτικού γραφείου του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κ. Κωνσταντίνο Μπούρα.

Τα ερωτηματικά που γεννιούνται είναι πολλά:

1. για ποιους λόγους ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, προφανώς κατόπιν εντολών του ίδιου, δεν αποδέχθηκε την πρόταση για παραλαβή της λίστας Borjans, που είχε νομίμως αγοραστεί από τις αρμόδιες αρχές της Β. Βεστφαλίας-Ρηνανίας;
2. για ποιους λόγους η τρικομματική κυβέρνηση, αν δεν είχε εικόνα του ποίοι περιλαμβάνονται σε αυτήν, συγκάλυψε τους εμπλεκόμενους στη λίστα; Τι φοβήθηκε;
3. για ποιους λόγους η τρικομματική απέρριπτε προτάσεις για διερεύνηση ενδεχόμενων πηγών εσόδων και επέλεξε τον δρόμο της δραματικής μείωσης συντάξεων, την ώρα που.

Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη οφείλουν απαντήσεις. Γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου, δε μιλάνε για σκοινί.
Χρήστος Καραγιαννίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας
Αννέτα Καββαδία, βουλευτίνα ΣΥΡΙΖΑ Β' Αθήνας

Tο περιβάλλον του Κ. Μπούρα

«Γελοιότητες» χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το περιβάλλον του Κώστα Μπούρα, διευθυντή τότε του πρωθυπουργικού γραφείου.

Υποστήριξαν μάλιστα ότι ο ίδιος ο Norbert Walter-Borjans έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή του ότι το 2012 η λίστα δεν περιλάμβανε Έλληνες φοροφυγάδες αλλά μόνον Γερμανούς. «Η λίστα με τους έλληνες φοροφυγάδες έφτασε την άνοιξη του 2015» σημείωσε το περι��άλλον του Κώστα Μπούρα. Επικαλέστηκαν, μάλιστα, τη δήλωση του τότε υπουργού Οικνομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος ανέφερε ότι δεν ήξερε τίποτα. Δήλωσαν επίσης ότι οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδος και του γερμανικού κρατιδίου αφορούσαν απλώς ζητήματα «τεχνικής βοήθειας».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ EXOTERIKON.pdfEXOTERIKON.pdf

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top