Γεωργιάδης σε Παππά: Δώστε μας την έκθεση του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας

Κατηγορεί την κυβέρνηση για προωθούμενο σχέδιο με μικρό σχήμα τηλεοπτικών αδειών

Να δώσει την έκθεση του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας για τις τηλεοπτικές άδειες καλεί τον Νίκο Παππά ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Με ερώτησή του στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει ότι ο υπουργός Επικρατείας σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στις 25.5.2015, ερωτώμενος από μέλος της Επιτροπής για το αν θα είναι 3 -4 ή 10 οι τηλεοπτικές άδειες, απάντησε πως «θα πρέπει να πάμε σε έναν μικρό αριθμό αδειών, ούτως ώστε τα σχήματα που θα προκύψουν να είναι βιώσιμα”, προδιαθέτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα προωθούμενο σχέδιο της Κυβέρνησης για σχήμα 3-4 τηλεοπτικών αδειών».
O κ. Γεωργιάδης αναφέρεται στη συνέχεια στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας τονίζοντας ότι προσδιορίζει τον αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας σε 4, «επιβεβαιώνοντας το από 9μήνου προωθούμενο σχέδιο της Κυβέρνησης για το συγκεκριμένο σχήμα».
Συνεχίζοντας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη μελέτη διενεργήθηκε «κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Επικρατείας της Ελλάδας» και ρωτά τον κ. Παππά:
1. Ποιος είναι ο εντολοδόχος αυτής της μελέτης;
2. Η μελέτη έγινε δωρεάν ή θα επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό και κατά συνέπεια τον φορολογούμενο πολίτη;
3. Διερευνήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας με ελληνικά πανεπιστήμια ή φορείς;
4. Ποιο-α είναι τα φυσικά πρόσωπα που διενήργησαν, συνέταξαν και υπέγραψαν την έκθεση;
5. Προτίθεστε να δημοσιοποιήσετε τη συγκεκριμένη μελέτη;
6. Στην περίπτωση που η μελέτη επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό και κατά συνέπεια τον φορολογούμενο πολίτη, με ποιο επιχείρημα την αποκρύπτετε;
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top