Κατρούγκαλος: «Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο Δημοκρατίας»

Τι απάντησε στην ερώτηση της Χριστοφιλοπούλου

Κατρούγκαλος: «Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο Δημοκρατίας»
«Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο Δημοκρατίας. Είναι σύμβολο μικροπολιτικής», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτησης της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Όπως ανέφερε, «οι σκηνές το πρωί, με την επιχείρηση εισβολής μαγκουροφόρων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αμαυρώνουν τους αγώνες των αγροτών». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει με τους αγρότες που είναι διατεθειμένοι να προσέλθουν σε διάλογο για τις βέλτιστες λύσεις».

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε επίσης σχετικά με την πρόταση διαλόγου από την κυβέρνηση:

«Καλέσαμε όλους σε ανοιχτή συζήτηση και διάλογο. Προϋπόθεση για τον διάλογο είναι έρθουν. Έχουμε πάρει αιτήματα από συγκεκριμένα μπλόκα και θα τα συζητήσουμε. Προϋπόθεση του διαλόγου όμως είναι να καθίσουν οι δύο πλευρές γύρω από ένα τραπέζι. Είμαι βέβαιος ότι οι αγρότες θα έρθουν. Γιατί οι αγρότες δεν είναι οι μαγκουροφόροι που επιχείρησαν να εισβάλουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο Δημοκρατίας. Είναι σύμβολο μικροπολιτικής. Και αυτοί αμαυρώνουν τους αγώνες των αγροτών».

H κ. Χριστοφιλοπούλου υπενθύμισε ότι ο κ. Τσίπρας ανέβαινε πάνω στα τρακτέρ και έδινε υποσχέσεις στους αγρότες, ενώ υποστήριξε ότι μαζί συνέπλεε ο κ. Κατρούγκαλος στην πλατεία Συντάγματος με τους «αγανακτισμένους» του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

«Τα ίδια υποστηρίζω και τώρα, με τις θέσεις μου κατά του νεοφιλελευθερισμού» απάντησε ο κ. Κατρούγκαλος.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι ο κ. Κατρούγκαλος άνοιξε «παράθυρο συζήτησης» για τα τρία ταμεία.

«Ενδεχομένως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τα τρία Ταμεία. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ η οργανωτική διάρθρωση των Ταμείων, όσο μας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των βασικών αρχών της μεταρρύθμισης που είναι ισονομία, ίδιοι κανόνες για όλους και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοί οι σκοποί υπηρετούνται με όχημα ένα Ταμείο, παρά με τρία», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top