Ζωή: «Έγινα Πρόεδρος της Βουλής γιατί με έκοψε από Υπουργό Δικαιοσύνης ο Τσίπρας»

«Καρφώνει» τον πρωθυπουργό με απίστευτες αποκαλύψεις για το παρασκήνιο του σχηματισμού κυβέρνησης

Επειδή «κόπηκε» από τον Αλέξη Τσίπρα από … υπουργός Δικαιοσύνης, υποστηρίζει ότι προτάθηκε τελικά και εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής, η πρώην πρόεδρός της Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Η ίδια αποκαλύπτει επίσης λεπτομέρειες για το παρασκήνιο του σχηματισμού της κυβέρνησης, σε μακροσκελέσταση ανάρτηση στην προσωπική της ιστοσελίδα.

«Η πολιτική πρέπει να κινείται στο φως, ενώπιον των πολιτών, όχι στα σκοτάδια της διαπλοκής και των μηχανορραφιών» αναφέρει.

Ισχυρίζεται επίσης ότι θεωρεί καίριας σημασίας την δημοσιοποίηση του τρόπου με τον οποίο της προτάθηκε η Προεδρία της Βουλής, όπως και τα προβλημάτα που δημιούργησε η άσκηση των καθηκόντων της στην «προμελετημένη, όπως αποδείχθηκε, καταστρατήγηση της λαϊκής ετυμηγορίας από τον Α. Τσίπρα».

Η κ. Κωνσταντοπούλου υπενθυμίζει ότι ενόσω ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στη θέση της Αξιωματι��ής Αντιπολίτευσης, είχε αναλάβει την ευθύνη των τομέων της Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεχόμουν διαρκείς επιθέσεις από συγκεκριμένα στελέχη, με προεξάρχοντα τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος με χαρακτήριζε ως υποστηρίκτρια "του δικαστικού δρόμου για το σοσιαλισμό"» αναφέρει, και υποστηρίζει ότι ο σημερινός ΥΠΟΙΚ της είχε επιτεθεί φραστικά, υπερασπιζόμενος τον Γιάννη Στο��ρνάρα!

«Ζωή, σου έχω μία πρόκληση»

Όπως επίσης υποστηρίζει, «μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ής Ιανουαρίου, μετά τη μεγάλη χαρά της νίκης και της δικαίωσης και την προσωπική ικανοποίηση που μου έδωσε η τιμή που μου έκαναν οι συμπολίτες μου να με αναδείξουν ξανά πρώτη στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθήνας, και μάλιστα με τετραπλάσιες ψήφους από το 2012, γεγονός που θεώρησα ως επιβράβευση της σκληρής δουλειάς 3,5 ετών, ήρθαν οι απανωτές δυσάρεστες εκπλήξεις».

Η αρχή των εκπλήξεων έγινε όταν στις 10 το βράδυ της Δευτέρας 26/1/2015 την κάλεσε στο τηλέφωνο ο Αλέξης Τσίπρας.

“«Ζωή, σου έχω μία πρόκληση», μου είπε.

«Σε ακούω», απάντησα

«Να αναλάβεις το πρώτο τη τάξει Υπουργείο, το Υπουργείο Εσωτερικών. Θα είναι ένα υπερ-Υπουργείο και ως Υπουργός θα συμμετέχεις στο Κυβερνητικό Συμβούλ��ο, που θα είναι 10μελές. Θα έχεις έναν αναπληρωτή, που θα τον επιλέξεις εσύ. Θα έχεις και 3 ακόμη Αναπληρωτές, τον Πανούση ως Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έναν Υπουργό Μετανάστευσης, σκέφτομαι την Τασία (Χριστοδουλοπούλου) και έναν από τους ΑΝ.ΕΛΛ. στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Τι λες;»

«Λέω ότι πρέπει να έρθω να μιλήσουμε από κοντά», του απάντησα.

«Εντάξει, αλλά θα το αναλάβεις;»

«Θα έρθω να τα πούμε από κοντά»

«Εντάξει, έλα», μου είπε κάπως απρόθυμα.

Τελικά της προτάθηκε το υπερ-υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο αρνήθηκε. Ο σχετικός διάλογος ήταν:

«Γιατί δεν πιστεύω σε αυτήν την δομή. Ο Υπουργός σε αυτό το Υπουργείο θα είναι στην καλύτερη περίπτωση διακοσμητικός και στη χειρότερη θηριοδαμαστής των υφισταμένων του Υπουργών. Δεν θα είμαι χρήσιμη σε αυτό το ρόλο και δεν με ενδιαφέρει να αναλάβω κάτι όπου δεν θα μπορώ να είμαι χρήσιμη. Ποιον ρώτησες, με ποιον συζήτησες μια τέτοια δομή;», του είπα.

«Δεν είναι για σένα το υπουργείο Δικαιοσύνης»

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι όταν αντιπρότεινε να αναλάβει την Δικαιοσύνη, ο κ. Τσίπρας της απάντησε «δεν είναι για σένα το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Είναι το 7ο τη τάξει Υπουργείο» και ότι έχει ήδη προτείνει στον Νίκο Παρασκευόπουλο να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο.

Η συζήτηση γύρισε στα άλλα πρόσωπα του Κυβερνητικού Σχήματος:

«Υπουργό Άμυνας θα κάνεις τον Καμμένο;», τον ρωτάω, έχοντας διαβάσει τις σχετικές διαρροές

«Δυστυχώς», μου απαντάει, με μια γκριμάτσα… “.

Η ίδια τηλεφώνησε το πρωί, αποφασισμένη να μην δεχθεί την πρόταση για το Υπουργείο Εσωτερικών, να μην έχει καμία ανάμειξη στο Κυβερνητικό Σχήμα και να ζητήσει να προεδρεύσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Αλλά ο νέος πρωθυπουργός της απάντησε:

«Σου έχω κάτι καλύτερο. Πρόεδρος της Βουλής, τι λες;», μου λέει

Αιφνιδιάζομαι πλήρως.

«Να το σκεφτώ και να σου απαντήσω. Θα σε καλέσω σε λίγο».

Γιατί πιστεύει ότι δεν την ήθελε υπουργό Δικαιοσύνης ο πρωθυπουργός

Η πρόταση της φάνηκε φαίνεται πολύ τιμητική, όπως συμπληρώνει, αλλά ασύμβατη με την προηγούμενη ενώ την προβλημάτισε η επιμονή να μην αναλάβει τη Δικαιοσύνη.

«Από όλα τα παραπάνω και από όσα ακολούθησαν, συνάγεται ένα οδυνηρό συμπέρασμα: για λόγους που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργού Δικαιοσύνης και, κυρίως, των αρμοδιοτήτων που αφορούν τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και τα σχετικά σκάνδαλα, αλλά και τις Γερμανικές Οφειλές, ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποφασίσει αρκετά νωρίς να μου αφαιρέσει αυτήν την αρμοδιότητα και προσπάθησε με διάφορα προσχήματα αφενός να υποβαθμίσει τη σημασία αυτού του τομέα αφετέρου να μου προτείνει άλλα πεδία» καταλήγει στο συμπέρασμα η ίδια.

Συνδυάζει μάλιστα την απόφαση αυτή και με το γεγονός ότι κατά την εξέταση Διώτη στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, «ο Τσίπρας τότε μου εξέφρασε την απορία του γιατί ήμουν τόσο σκληρή με τον Διώτη» !

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου καταλήγει ότι «με οδύνη διαπίστωσα, μέσα από την εμπειρία του 2015, ότι πολλές από τις επιλογές τότε του Α. Τσίπρα δεν εκπορεύονταν από στάση αρχής και αναφορά σε αξίες, αλλά καθαρά από κομματικό και προσωπικό οπορτουνισμό. Δεν μπορεί ο ίδιος άνθρωπος που κατήγγελλε το ξεπούλημα του ΟΤΕ το 2008, να ξεπουλάει το σύνολο των δημοσίων επιχειρήσεων και υποδομών της χώρας…».

Η ομιλία του όμως στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης διέ��ραψε όλες τις προηγούμενες ανησυχίες της, «για να αναβιώσουν αυτές με δραματικό τρόπο όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, ημερομηνία που σηματοδότησε μία περίοδο τεράστιας ανησυχίας και εγρήγορσης εκ μέρους μου, μέχρι την προκήρυξη του δημοψηφίσματος…»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top