Βίτσας: Ψεύδη τα περί «γκέτο» και «στρατοπέδου συγκέντρωσης» στο Σχιστό

Επιτίθεται στον δήμαρχο Κερατσινίου για τους ισχυρισμούς του σε ανακοίνωση

Βίτσας: Ψεύδη τα περί «γκέτο» και «στρατοπέδου συγκέντρωσης» στο Σχιστό
«Δεν μπορεί κανείς από τη μία να υποδαυλίζει τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον ακραίο συντηρητισμό με ψευδείς αναφορές περί «Αμυγδαλέζας στο Σχιστό» , «στρατοπέδων συγκέντρωσης» , «γκέτο» κ.λπ. και συγχρόνως να θεωρεί ότι την σβήνει με διακηρύξεις αλληλεγγύης», αναφέρει, μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σχολιάζοντας, σχετική δήλωση του δημάρχου Κερατσινίου Χρήστου Βρεττάκου.

Ο κ. Βίτσας στη δήλωσή του υπογραμμίζει:

«Από τις ανακοινωθείσες αποφάσεις και από την επιστολή είναι φανερό πως το ΥΠΕΘΑ αναλαμβάνει να συνδράμει στην ταχύτερη ολοκλήρωση των χώρων πρώτης υποδοχής σε πέντε νησιά και παραχωρεί δύο μη ενεργά στρατόπεδα στο Σχιστό και την Σίνδο τα οποία αναλαμβάνει να διαμορφώσει κατάλληλα ως χώρο φιλοξενίας των προς μετεγκατάσταση προσφύγων.

Με έκπληξη διάβασα επίσημη δήλωση του δημάρχου Κερατσινίου κ. Βρεττάκου, όπου αφού αυτοανακηρύσσεται υπεύθυνος για όλη την περιοχή και πέραν του δήμου στον οποίο είναι δήμαρχος, εντέχνως χρησιμοποιεί λέξεις που προάγουν φοβικά σύνδρομα και έντονο κοινωνικό συντηρητισμό (κέντρο/στρατόπεδο μετεγκατάστασης/κράτησης). Ουδέν ψευδέστερον. Πρόκειται για ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας όπως έχουν συμφωνηθεί και με την ΕΕ και όπως αποδεικνύεται από την επιστολή μου και όπως θα αποδειχθεί στην πράξη με την εξ αρχής εμπλοκή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών. Ελπίζω πως θα αποσύρει την δήλωσή του και δεν θα την συμπεριλαμβάνει στις “συνεχείς μάχες ενάντια στον ρατσισμό”».

Ο αναπληρωτής υπουργός καταλήγει: «Επειδή όντως είναι γνωστό ότι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι πόλεις της προσφυγιάς και έχουν επιδείξει και εξακολουθούν να επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα των προσφύγων, ελπίζω και πιστεύω πως και οι αρχές του δήμου θα ανταποκριθούν στο μέρος που τους αναλογεί στο ανθρωπιστικό και πατριωτικό τους χρέος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top