Διαγραφή Γρηγοράκου-Δικαιολόγησαν την Φώφη, Σκανδαλίδης και Κρεμαστινός

Ενοχλημένος -γιατί το έμαθε τελευταίος- ο Θεοχαρόπουλος

Διαγραφή Γρηγοράκου-Δικαιολόγησαν την Φώφη, Σκανδαλίδης και Κρεμαστινός

​Για «προσβολή της κοινοβουλευτικής ομάδας» έκανε λόγο ο πρώην υπουργός και στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη, Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας για το παρασκήνιο της διαγραφής του Λεωνίδα Γρηγοράκου από το ΠΑΣΟΚ στην "Κοινωνία Ώρα Mega".

Αν και όπως είπε ο κ.Σκανδαλίδης, ο κ.Γρηγοράκος είναι «στενός του φίλος, αδερφός» του, έφτασε σε ένα σημείο που επιβάρυνε πολύ το κλίμα και έριξε λάδι στην φωτιά, με αποτέλεσμα η κα Γεννηματά να κάνει μια «κίνηση αυτοπροστασίας» της παράταξης, γιατί όπως είπε «το ΠΑΣΟΚ έχει τραυματική εμπειρία από όλη αυτή την συγκυβέρνηση με τη ΝΔ».

Κρεμαστινός: Αυτόματα εκτός Κ.Ο. όποιος αντιπαρατίθεται δημόσια με τον αρχηγό

«Τα κόμματα λειτουργούν με κανόνες και όποιος βουλευτής αντιπαρατίθεται δημόσια με τον αρχηγό του, διαγράφεται αυτόματα από την κοινοβουλευτική ομάδα», είπε από την πλευρά του ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός, σχολιάζοντας τη διαγραφή του Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ.Κρεμαστινός ανέφερε ότι μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα κάθε βουλευτής είναι ελεύθερος να ασκήσει κριτική, ακόμα και στον αρχηγό του κόμματος, αλλά -όπως είπε- όταν γίνεται αυτό δημόσια, δημιουργεί πρόβλημα στον εαυτό του και στο κόμμα.

«Τίθεται αυτόματα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι βουλευτές-δεν είναι μυστικό. Κατά συνέπεια δεν βλέπω να υπάρχει κανένας ειδικός λόγος περαιτέρω συζητήσεων» σημείωσε, αναφερόμενος στον κ.Γρηγοράκο.

Στο ερώτημα αν υιοθετεί την άποψη ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι θα συμπιεστούν πολιτικά εξαιτίας της εκλογής του κ.Μητσοτάκη στη Ν.Δ., ο κ.Κρεμαστινός εκτίμησε ότι τα πάντα εξαρτώνται από τις αποφάσεις που λαμβάνει κάθε κόμμα, υπενθυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές όχι μόνο δεν συμπιέστηκε, αλλά κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του.

Ενοχλημένος ο Θεοχαρόπουλος

Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να προχωρήσει στη διαγραφή του Λεωνίδα Γρηγοράκου, προκάλεσε την έντονη ενόχληση της ΔΗΜΑΡ, του δεύτερου εταίρου στη σύμπραξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Συνεργάτες του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, ανέφεραν ότι δεν υπήρξε καμία προηγούμενη ενημέρωση για την απόφαση αυτή, καθώς ο κ.Θ.Θεοχαρόπουλος ενημερώθηκε... μετά την ανακοίνωση διαγραφής Γρηγοράκου. Μάλιστα, κύκλοι της Αγίου Κωνσταντίνου επισημαίνουν ότι: «Χρειάζεται φυγή προς τα εμπρός με τη λειτουργία τ��ν συλλογικών οργάνων της συμπαράταξης, όπου εκεί μπορούν να συζητούνται και τα θέματα αυτά».

Δείτε επίσης

Εδώ και έναν… χρόνο είχε διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ ο Γρηγοράκος!

BINTEO Μega

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top