Μυστήριο με 15 εκ. ευρώ στο χρηματοκιβώτιο του ΠΑΣΟΚ!

Διερευνάται η τέλεση αξιόποινων πράξεων

​Η εισαγγελική έρευνα για την «μαύρη» τρύπα στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται να διογκώθηκε επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου, σχεδόν δύο χρόνια από τη στιγμή που ξεκίνησε η υπόθεση με παραγγελία της τότε προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτας Φάκουμ, καταλήγει στην κλήση, ως ύποπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, του επί σειρά ετών υπεύθυνου οικονομικών του Κινήματος Ροβέρτου Σπουρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, μετά τις καταθέσεις των ελεγκτών που ερεύνησαν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2004-2012 προκειμένου να διαπιστώσουν πως δημιουργήθηκε το χρέος των περίπου 140 εκατ. ευρώ, τα ερωτήματα που φαίνεται να προκύπτουν εστιάζουν κυρίως σε δύο σημεία για τα οποία καλείται ο κ. Σπυρόπουλος να δώσει διευκρινίσεις.

Το πρώτο είναι ότι στον έλεγχο προέκυψε ότι στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος υπήρχαν 15 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά.

Έτσι, ο κ. Σπυρόπουλος καλείται να δώσει εξηγήσεις γιατί κρατείτο ένα τόσο μεγάλο ποσό στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος και δεν είχε κατατεθεί σε κάποια τράπεζα ώστε να ωφελείται το ΠΑΣΟΚ και από τους τόκους και το δεύτερο, γιατί για μεγάλο μέρος των δαπανών της επίμαχης περιόδου δεν υπάρχουν παραστατικά.

Παράλληλα, διερευνάται η τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων που είχαν ως αποτέλεσμα τυχόν ζημία του κόμματος, όπως απιστία και υπεξαίρεση, και αναμένεται η κατάθεση του Σπυρόπουλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top