Μάρδας: «Να απλουστεύσουμε την αδειοδότηση ξένων επενδύσεων»

«Το Ελληνικό πρέπει να παράγει πλούτο για τη χώρα»

​Την ανάγκη απλούστευσης του συστήματος αδειοδότησης μιας ξένης επένδυσης επεσήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Μάρδας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, σημειώνοντας ότι ο ρόλος του αφορά σε ιδέες για τρόπους συγκέντρωσης χρημάτων από το εξωτερικό.

«Δουλειά μας είναι να προσελκύσουμε ένα σύνολο ξένων επενδυτών που θα τοποθετήσουν τα χρήματά τους στη χώρα. Το εύκολο κομμάτι είναι η προσέλκυση των επενδύσεων, αλλά το δύσκολο είναι ο τρόπος απλούστευσης του συστήματος αδειοδότησης μιας ξένης επένδυσης», είπε ο κ. Μάρδας.

Όπως ανέφερε, έχει συγκεντρώσει ένα σύνολο ειδικών στον συγκεκριμένο τομέα και αντιγράφει βέλτιστες πρακτικές του εξωτερικού.

Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του ότι μέσα σε λίγο διάστημα θα έχει επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα «για να αλλάξει η παλιά κουλτούρα που υπάρχει στο θέμα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε και στο Ελληνικό, υπογραμμίζοντας ότι έχει τριπλάσια έκταση από το Πριγκιπάτο του Μονακό, το οποίο δημιουργεί ετήσιο εισόδημα 7 δισ. δολαρίων.

«Τα έξι στρέμματα του Ελληνικού πρέπει να παράγουν πλούτο σε αυτή τη χώρα», σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Όσο για το ελληνικό χρέος, ο κ. Μάρδας το χαρακτήρισε «φαραωνικό» και πρόσθεσε:

«Αν δεν περπατήσουμε με μεγάλα projects που παράγουν εμπορεύσιμα αγαθά και υπηρεσίες, αυτό το χρέος δεν πρόκειται να κατέβει και χρειαζόμαστε και άλλα projects που θα οδηγήσουν σε επενδύσεις την επόμενη πενταετία της τάξης των 80 δισ. ευρώ, πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που συνηθιζόταν να γίνει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top