Την άμεση απόσυρση τροπολογίας για τη διαχείριση αποβλήτων ζητά η Δούρου

Υποστηρίζει ότι δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα

Την άμεση απόσυρση τροπολογίας για τη διαχείριση αποβλήτων ζητά η Δούρου
Την άμεση απόσυρση της τροπολογίας σχετικά με τα Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), η οποία περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, ζητεί με ανακοίνωσή της η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ώστε «να διαφυλαχθεί η αυτοτέλεια της λειτουργίας των Περιφερειών σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα που άπτεται της καθημερινότητας των πολιτών και της προστασίας του περιβάλλοντος».

Κατά την κ. Δούρου, με τη προτεινόμενη τροποποίηση διατάξεων του νόμου 4042/12 δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα, τυπικό και ουσιαστικό, ως προς το σκέλος που αναφέρεται στην έγκριση των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων.

«Εισάγει μία ακόμη φάση έγκρισης, σε κυβερνητικό επίπεδο, προσθέτοντας γραφειοκρατία, με ό,τι αρνητικές συνέπειες αυτό συνεπάγεται.

Καθιστά τα Περιφερειακά Συμβούλια, από κυρίαρχα όργανα, διαμεσολαβητικούς – διεκπεραιωτικούς μηχανισμούς, με την κεντρική εξουσία να έχει τον τελευταίο λόγο έναντι των Περιφερειών.

Υποβαθμίζει το ρόλο της Αυτοδιοίκησης, έναντι της κεντρικής εξουσίας, σε ένα κρίσιμο ζήτημα, όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, στο οποίο, και οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης καλούνται να παίξουν σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο του νέου ΕΣΔΑ.

Σε ό,τι δε αφορά το τυπικό πρόβλημα, η προτεινόμενη τροπολογία έρχεται ως επείγουσα ενώ δεν έχει ζητηθεί από κάποιον αιρετό φορέα κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναθεώρησης των ΠΕΔΣΑ ��ων Περιφερειών» υποστηρίζει μεταξύ άλλλων η κ. Δούρου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top