Τσακαλώτος: Δεν κάναμε «bail in» στους ομολογιούχους των τραπεζών γιατί θα "τρώγαμε" αγωγές

Αισιόδοξος για την διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης ο ΥΠΟΙΚ

Τσακαλώτος: Δεν κάναμε «bail in» στους ομολογιούχους των τραπεζών γιατί θα "τρώγαμε" αγωγές

​Εξηγήσεις για τους λόγους, που οδήγησαν την κυβέρνηση να προκρίνει την κατεπείγουσα διαδικασία για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έδωσε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Σε αυτό το νομοσχέδιο υπήρχαν πάρα πολλά πράγματα, που δεν ξέραμε μέχρι την τελευταία στιγμή» είπε ο κ.Τσακαλώτος, αναφέροντας το παράδειγμα της αντιμετώπισης των senior bond holders (ομολογιούχοι).

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Eurogroup θα έπρεπε να επιβληθεί «bail in» (κούρεμα) των ομολογιούχων, όμως «αν βάζαμε αυτό στο νομοσχέδιο, τότε θα ήμασταν επιρρεπείς σε αγωγές από τους senior bond holders».

Επίσης, ο κ.Τσακαλώτος τόνισε ότι ένα από τα «ανοικτά» ζητήματα που αντιμετώπισε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ήταν η μετατροπή των προνομιούχων μετοχών. «Σε τι θα μετατραπούν και με ποια τιμή;» διερωτήθηκε ο κ.Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ότι αυτά τα ζητήματα θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση, που θα εκδοθεί την Κυριακή.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης θα πάει πολύ καλά.

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top