Ν. Χατζηνικολάου: Αντισυνταγματική η ενσωμάτωση της επικουρικής στην κύρια σύνταξη!

Κριτική σε Φίλη: Δεν μπορείς να μιλάς για «πενταροδεκάρες» όταν πρόκειται για έως 1.200 ευρώ ετησίως

Για αγκάθι που «είναι λίαν πιθανό να βρει μπροστά της η κυβέρνηση» έκανε λόγο ο Νίκος Χατζηνικολάου αναφερόμενος στο θέμα της ενσωμάτωσης της επικουρικής στην κύρια σύνταξη.

«Σημειώνω απλώς ότι αρκετοί εργατολόγοι και συνταγματολόγοι λένε σήμερα από το πρωί ότι είναι αντισυνταγματική η ενσωμάτωση της επικουρικής σύνταξης με την κύρια σύνταξη. Και αυτό γιατί το κράτος δεν ��χει συνεισφέρει στην επικουρική σύνταξη. Έχει πληρώσει μόνο ο ασφαλισμένος» τόνισε ο εκδότης των Real News και Αγορά στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως τόνισε ο ίδιος, αυτό δεν θα είναι το μόνο αγκάθι που θα βρει μπροστά της η κυβέρνηση καθώς «είναι όλα ανοικτά και κυρίως το μέτωπο των κόκκινων δανείων».

«Οι πολίτες έχουν δει τη φοροδοτική τους ικανότητα να μειώνεται απελπιστικά, δεν είναι τυχαίο το ότι αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τον Σεπτέμβρη απέναντι στο ελληνικό Δημόσιο, και δεν μπορούν να δεχθούν ότι θα βρεθούν να χάσουν το σπίτι τους για μια μικρή οφειλή ή καθυστέρηση απέναντι στην τράπεζα που τους έδωσε το δάνειο» σημείωσε ο κ. Χατζηνικολάου, επισημαίνοντας πως πολλά θα κριθούν για την κυβέρνηση «από το βαθμό της κοινωνικής αλληλεγγύης που θα δείξει».

Παράλληλα, ο σχολιαστής του δελτίου του STAR άσκησε κριτική στον Νίκο Φίλη για τις δηλώσεις του σχετικά με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση: «Δεν μπορείς να μιλάς για πενταροδεκάρες όταν φορτώνεις την ήδη ταλαιπωρημένη οικογένεια με ένα ακόμη πρόσθετο βάρος 500 έως 1.200 ευρώ ετησίως. Δεν είναι πενταροδεκάρες».

«Και το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά γίνονται χωρίς ελπ��δα για ένα καλύτερο αύριο, ότι αυτά τα μέτρα οδηγούν σε μία βελτίωση της ζωής μας. Η λύση είναι η ανάπτυξη και πρέπει γρήγορα η κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο, το παράλληλο πρόγραμμα που υποσχέθηκε προεκλογικά» κατέληξε ο κ. Χατζηνικολάου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top