Κομισιόν: «Έως την Παρασκευή η πρώτη αξιολόγηση»

Καταφτάνει το κουαρτέτο στην Αθήνα

Κομισιόν: «Έως την Παρασκευή η πρώτη αξιολόγηση»

​Στην Αθήνα φτάνουν αύριο οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου, οι οποίοι σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Π. Μοσκοβισί, Ανίτα Μπράιτχαρτ θα αξιολογήσουν την πρόοδο εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος και ειδικότερα την πορεία υλοποίησης της πρώτης δέσμης των προαπαιτουμένων που ψήφισε η Βουλή.

Όπως είπε η κα Μπράιτχαρτ, οι συνομιλίες μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και των ελληνικών αρχών, θα διαρκέσουν από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, ενώ σημείωσε ότι τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται ήδη στην Αθήνα.

Η κα Βελκουλέσκου και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των θεσμών θα αξιολογήσουν κατά πόσο τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν είναι συμβατά με τις απαιτήσεις των δανειστών και επεσήμανε ότι η δεύτερη δέσμη προαπαιτουμένων θα συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών θα έχου�� συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης και αναμένεται να επιστρέψουν δριμύτεροι τον Νοέμβριο ή το αργότερο τον Δεκέμβριο.

Ημερομηνία σταθμός είναι η 21η Οκτωβρίου, καθώς θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το Euro Working Group και θα προετοιμάσει το Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου, ενώ αναμένεται να εισηγηθεί και στον ESM να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ έως τις 27 Οκτωβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top