Το πολυνομοσχέδιο πέρασε, τα μέτρα έρχονται: Τι αλλάζει από σήμερα στη ζωή μας

Έρχεται από βδομάδα στην Αθήνα η τρόικα

Το πολυνομοσχέδιο πέρασε, τα μέτρα έρχονται: Τι αλλάζει από σήμερα στη ζωή μας

Από κόψιμο συντάξεων μέχρι κατασχέσεις καταθέσεων περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε μετά τα μεσάνυχτα στη Βουλή, ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει βαριές ποινές για τη φοροδιαφυγή που φτάνουν έως την αυτόματη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων σε περίπτωση όπου δεν αποδοθεί ΦΠΑ άνω των 150.000 ευρώ!

Ο νέος νόμος του κράτους προβλέπει βαριά πρόστιμα για περιπτώσεις όπως η μη έκδοση ΦΠΑ ή η έκδοση πλαστών φορολογικών στοιχείων, οι παραβάσεις σε ενδοομιλικές συναλλαγές ή η άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων χωρίς δήλωση έναρξης εργασιών.

Όσον αφορά το συνταξιοδοτικό, οι συνταξιούχοι που εισπράττουν ποσά άνω των 1.000 ευρώ θα υποστούν μειώσεις βάσει του επαναϋπολογισμού του ποσού της σύνταξής τους με βάση το χαμηλότερο ποσοστό αναπλήρωσης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι μειώσεις θα κυμανθούν από 20% έως 30% καθώς ο επαναϋπολογισμός θα γίνει στα αρχικά ποσά πριν από τις μνημονιακές περικοπές.

Έρχεται η τρόικα

Το επόμενο κομμάτι του παζλ είναι η άφιξη της τρόικας (ή κουαρτέτου, πλέον), η οποία αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Οι δανειστές πιέζουν τη χώρα να προχωρήσει γρήγορα στην υλοποίηση των ψηθισθέντων για να γίνει το συντομότερο και η πρώτη αξιολόγηση, ωστόσο -όπως όλα δείχνουν- μάλλον πάει για Νοέμβριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top