Παρασκευόπουλος: Ελαφρότερες οι ποινές του πολυνομοσχεδίου για τη φοροδιαφυγή

"Απηχούν την βούληση της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής"

​Οι ποινές που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο για την φοροδιαφυγή είναι «σχετικώς ελαφρότερες» από τις ισχύουσες. Αυτό τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος μιλώντας στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, εξηγώντας ότι θα τιμωρούνται οι μεγαλοφειλέτες, ενώ οι άλλοι θα τιμωρούνται και πάλι, αλλά με διοικητικές κυρώσεις.

«Με το περιεχόμενο αυτό το νομοσχέδιο, σχετικώς ελαφρότερο από την νομοθεσία που υπή��χε ως τώρα, βοηθά την εφαρμογή των ποινικών ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», τόνισε o υπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται «δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση, αλλά απηχούν την βούληση της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Ως προς την αποσαφήνιση των εγκλημάτων ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σαφείς ορισμούς για την εικονικότητα και το πότε είναι αξιόποινη μία πράξη, για την ευθύνη συμμετοχής στα εγκλήματα περισσότερων προσώπων (π.χ. στις εταιρείες) κα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top