Από ώρα σε ώρα ο Μεϊμαράκης θα ανοίξει τα χαρτιά του για την ηγεσία της ΝΔ

Μέσα στη μέρα αναμένεται να έχει συνάντηση με Καραμανλή και Σαμαρά

Από ώρα σε ώρα ο Μεϊμαράκης θα ανοίξει τα χαρτιά του για την ηγεσία της ΝΔ

​Με τους πρώτους μνηστήρες να έχουν ήδη ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά τους για την ηγεσία της ΝΔ, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα τώρα στο τι θα κάνει τελικά ο Ε. Μεϊμαράκης, ο οποίος ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Καραμανλή την προηγούμενη Παρασκευή, όλοι θεώρησαν ότι «κλείδωσε» η υποψηφιότητά του για να αναλάβει και επίσημα τα ηνία του γαλάζιου στρατοπέδου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ δέχεται ασφυκτικές πιέσεις να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος από πολλά στελέχη, και μέχρι το βράδυ, το αργότερο αύριο το πρωί θα ανακοινώσει ότι κατεβαίνει στη μάχη της διαδοχής.

Μέσα στη μέρα μάλιστα αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Κ. Καραμανλή, αλλά και με τον Α. Σαμαρά και μετά από αυτές τις συναντήσεις να ανοίξει τα χαρτιά του.

Στελέχη και βουλευτές της ΝΔ που πιέζουν τον Ε. Μεϊμαράκη να θέσει υποψηφιότητα, θεωρούν ότι κατάφερε σε πολύ μικρό διάστημα και σε μια κρίσιμη στιγμή, να επιτύχει μεγάλη συσπείρωση του κόμματος και θεωρούν ότι εκείνος είναι που θα μπορέσει να διατηρήσει τα υψηλά ποσοστά της ΝΔ.

Αν τελικά, ο Ε. Μεϊμαράκης υποκύψει στις πιέσεις και αποφασίσει να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ, τότε πολλοί λένε ότι η μάχη θα δοθεί με τον Κ. Μητσοτάκη, καθώς σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα είναι αδύναμη, μιας και είναι εξωκοινοβουλευτικός και δεν θα μπορεί να δώσει την κρίσιμη μάχη της αντιπολίτευσης μέσα στη Βουλή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top