Ένα 24ωρο με τη Φώφη: Τα 3 παιδιά της, το «βαρύ» επώνυμο και ο ρατσισμός που έχει βιώσει

«Μου στοιχίζει όταν η 9χρονη κόρη μου λέει στην πόρτα: “Πάλι θα αργήσεις;”»

Ένα 24ωρο με τη Φώφη: Τα 3 παιδιά της, το «βαρύ» επώνυμο και ο ρατσισμός που έχει βιώσει

Η Φώφη Γεννηματά φεύγει νωρίς το πρωί βιαστική από το σπίτι της στη Βούλα. Το μισό μυαλό στα τρία παιδιά και το άλλο στην εκλογική αναμέτρηση.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Channel Μάρα Ζαχαρέα πέρασε ένα 24ωρο με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και κατέγραψε τις προετοιμασίες και τις αγωνίες της για τη δύσκολη εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Πολύ δύσκολα συνδυάζεται η καθημερινή ζωή και η δουλειά για μια γυναίκα, όχι μόνο για εμένα» δηλώνει η κα Γεννηματά στην κάμερα του STAR.

Όπως οι περισσότερες γυναίκες νιώθει ενοχές, ειδικά για την μικρή της κόρη που είναι 9 ετών: «Θέλει τη μαμά της πάνω απ’ όλα. Και μου στοιχίζει όταν την αφήνω μου λέει στην πόρτα “θα αργήσεις πάλι;”. Έχω βρει όμως όλα αυτά τα χρόνια μια ισορροπία και όταν είναι η ώρα της μάχης ξέρω ότι πρέπει να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την παράταξη και τη χώρα μου. Όταν οι στιγμές είναι πιο ήρεμες αφήνω λίγο τη δουλειά και αφιερώνω περισσότερο χρόνο στα παιδιά».

«Να συμμετέχουν σε ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας και τα δύο πρώτα κόμματα»

Στη διάρκεια τη προεκλογικής περιόδου δίνει διπλό αγώνα: να ενώσει τις φατρίες του ΠΑΣΟΚ και να οργώσει όλη την Ελλάδα κάνοντας περιοδείες σε όσες περισσότερες πόλεις της επαρχίας μπορεί,. Πιστεύει ακράδαντα ότι μετά τις εκλογές πρέπει να υπάρχει μια κυβέρνηση συνεργασίας, με τη συμμετοχή και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μεϊμαράκης είναι όψιμος υποστηρικτής των συνεργασιών. Τον καλωσορίζω στη λογική αυτή. Από την άλλη στον κ. Τσίπρα, τι να πω. Στις εκλογές όλοι λένε κάτι παραπάνω. Ο ίδιος το έχει κάνει πολλές φορές. Καιρός να αλλάξει ρότα γιατί τις συνεργασίες τις επιβάλλει ο ελληνικός λαός» εξηγεί.

Η Φώφη Γεννηματά είναι η πρώτη γυναίκα αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και η νεότερη πρόεδρος στην ιστορία του. Στο γραφείο της υπάρχει μόνο μία προσωπογραφία, του Ανδρέα Παπανδρέου.

Το τιμ της και η γραμματέας-αδερφή

Οι συσκέψεις αρχίζουν λίγο μετά τις 9 το πρωί, με τους στενούς της συνεργάτες χωρισμένους σε δύο ομάδες.

Η πιστή της γραμματέας Εύα Δημητρόπουλου είναι μαζί της για 10 χρόνια και λέει πως στο γραφείο είναι για όλους η «Φώφη».

«Θα μπει στο γραφείο και θα με δει στενοχωρημένη; Θα τα παρατήσει όλα και θα με ρωτήσει τι έχεις. Για εμάς είναι σαν αδερφή» λέει η ίδια.

Τα «βαρύ» επώνυμο και ο ρατσισμός στην πολιτική

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει εισπράξει χαρές αλλά και λύπες από την πολιτική. Ένα από τα ζητήματα που την ενοχλεί είναι αυτό που λένε πως εξελίχθηκε επειδή έχει το επώνυμο «Γεννηματά».

«Καταλαβαίνω ότι μέσα στην σκακιέρα της πολιτικής θα ειπωθούν και σκληρά πράγματα και θα προσπαθήσουν να σε μειώσουν. Με πικραίνει όταν μου λένε ότι είμαι αποτέλεσμα της οικογενειοκρατίας. Και με πικραίνει επειδή ο Γιώργος Γεννηματάς δεν ήταν κανένα τζάκι της πολιτικής» δηλώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως η ίδια τονίζει, έχει βιώσει τον ρατσισμό στην πολιτική: «Για τους άντρες συναδέλφους μου όλα θεωρούνται εκ των προτέρων σίγουρα μέχρι να κάνουν κάποιο λάθος και να φανεί ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Για εμάς τις γυναίκες τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Είμαστε συνέχεια στο μικροσκόπιο. Λένε “τι μπορεί να κάνει μία γυναίκα;”. Κι ας στηρίζονται στην καθημερινότητα τους σε μία γυναίκα!».

«Βλέπω την Ελλάδα όπως η μάνα το παιδί της»

Όσον αφορά τα «πλεονεκτήματα» που έχει μία γυναίκα στην πολιτική: «Έμαθα να είμαι πιο υπομονετική και να ακούω τους γύρω μου. Να αφουγκράζομαι τις αγωνίες και να βλέπω την Ελλάδα όπως κάθε μάνα που αγωνιά για το κάθε παιδί της. Δεν χρειάζονται μαγκιές εδώ. Χρειάζεται σχέδιο, δουλειά και χρειάζεται φροντίδα. Και εμείς οι γυναίκες ξέρουμε να φροντίζουμε».

Σε αυτές τις εκλογές η κα Γεννηματά πιστεύει ακράδαντα πως οι πολίτες θέλουν να προκύψει σταθερό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον και πως η Ελλάδα δεν θα ξαναμπεί σε περιπέτειες.

Τι θα ήθελε να αφήσει αποχωρώντας από την πολιτική

«Όταν έρθει η στιγμή για το αντίο στην πολιτική θα ήθελα να με θυμούνται με αγάπη, να θυμούνται αυτά που έχω κάνει. Να είναι πιο δυνατός ο χώρος μας απ’ ότι τον παρέλαβα. Να κοιτάζω τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και κάθε ελληνίδα και έλληνα και να γνωρίζω ότι αυτούς υπηρέτησα» σημειώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top