Αντί για τσικουδιά κέρασαν φραπεδιά τον Τσίπρα οι δήμαρχοι στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης τους

Αντί για τσικουδιά κέρασαν φραπεδιά τον Τσίπρα οι δήμαρχοι στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

Στην Κρήτη βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας για την προεκλογική περίοδο και συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου συναντάται με τοπικούς φορείς, όπως ο ίδιος έγραψε στο προφίλ του στο Twiiter.

tsipras-xania.jpg

xania2.jpgxania4.jpg

Με ...φραπέ και νερά, χωρίς τσικουδιές και παξιμάδια κρητικά ο πρώην πρωθυπουργός συζήτησε με δημάρχους για τα προβλήματα της χώρας και του νησιού, επισημαίνοντας την ανάγκη να «βγούμε» όπως χαρακτηριστικά είπε «από το χαντάκι».

xania3.jpg

«Οι παλιοί πολιτικοί μας έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε «το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη».

Ο κ.Τσίπρας έστειλε μήνυμα στήριξης στους δημάρχους, τονίζοντας ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου. Επεσήμανε την ανάγκη να οικοδομήσουμε, όπως είπε, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο πακέτο Γιούνκερ των 35 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ότι βασικό μέρος του προγράμματος πρέπει να κατευθυνθεί σε μικρά και μεσαία έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, τόνισε ότι οι δήμοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους και στο τέλος της περιόδου η πολιτεία να έρχεται και να ελέγχει τη ��ομιμότητα των πράξεών τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρώην πρωθυπουργού, ο κ.Τσίπρας θα μεταβεί στην Κίσσαμο όπου θα έχει συνάντηση με αγροτικούς φορείς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top