Μεταναστευτικό: Μέρκελ και Φάιμαν ζητούν η Ευρώπη να σκύψει πάνω από την Ελλάδα

«Πρέπει να ελαφρυνθούν τα κράτη στα νότια σύνορα της ΕΕ» είπε η γερμανίδα καγκελάριος

Μεταναστευτικό: Μέρκελ και Φάιμαν ζητούν η Ευρώπη να σκύψει πάνω από την Ελλάδα

Ουσιαστική δράση για το μείζον θέμα του μεταναστευτικού είναι έτοιμη να λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βέρνερ Φάιμαν να ζητούν να δοθεί βοήθεια στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Η καγκελάριος της Γερμανίας -σε δηλώσεις της την Κυριακή στο Βερολίνο, στη μέρα της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στην καγκελαρία- ζήτησε περισσότερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη καθώς «το να υποδέχονται μόνο τρία ή τέσσερα κράτη τους πρόσφυγες, δεν είναι δίκαιο».

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η Μέρκελ σημείωσε πως τα κράτη που βρίσκονται στα νότια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, αλλά και τα κράτη που κυρίως υποδέχονται τους πρόσφυγες όπως η Γερμανία, πρέπει να ελαφρυνθούν.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως «για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτούς που είναι σε ανάγκη, πρέπει να πούμε και σε αυτούς που δεν είναι σε κατάσταση ανάγκης, ότι δεν μπορούν να μείνουν σε εμάς».

Την ίδια ώρα, και ο Βέρνερ Φάιμαν κάλεσε την ΕΕ να αντιμετωπίσει τα ρεύματα προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εστεράιχ», ο καγκελάριος της Αυστρίας σημείωσε ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η κάθε χώρα να υψώνει συρματοπλέγματα και τείχη αλλά πρέπει η ΕΕ να οργανώσει κέντρα στην Ελλάδα και στην Ιταλία και να λύνει ήδη εκεί τα ζητήματα του ασύλου, φροντίζοντας για την δίκαιη κατανομή μεταξύ των χωρών μελών.

Όπως και η Άνγκελα Μέρκελ, ο Βέρνερ Φάιμαν τόνισε ότι «εκείνοι που δεν δικαιούνται χορήγησης ασύλου θα πρέπει να στέλνονται πίσω άμεσα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top