Διαψεύδει η Γεροβασίλη δημοσίευμα για μετεκλογική συνεργασία με Λαφαζάνη

"Όταν απάντησα στο υποθετικό ερώτημα δεν είχε δημιουργηθεί ακόμη η Λαϊκή Ενότητα"

​Διευκρινήσεις για συνέντευξη που έδωσε στην "Ε��ημερίδα των Συντακτών", έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, εξηγώντας ότι η φράση που της αποδίδεται ως αυτούσια πως «δεν κλείνουμε τις πόρτες στο κόμμα Λαφαζάνη μετεκλογικά» δεν ειπώθηκε.

Σύμφωνα με την κα Γεροβασίλη, η συνέντευξη δόθηκε στις 20 Αυγούστου, η απάντηση ήταν επί ενός υποθετικού ερωτήματος, χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένο κόμμα. Στην ανακοίνωση της κας Γεροβασίλη, επισημαίνεται ότι στις 20 Αυγούστου δεν είχε ακόμα ανακοινωθεί ο νέος πολιτικός σχηματισμός.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, παρατίθεται σύμφωνα με την κα Γεροβασίλη, το πλήρες κείμενο, όπως αυτό δημοσιεύθηκε σήμερα: «Υπάρχει περίπτωση να δούμε και συνεργασία του σύριζα με κόμμα που θα προκύψει από τα "σπλάχνα" του; Θα υπάρξει απεύθυνση για συνεργασία προς εκείνη την πλευρά;»

«Μέσα σε ένα κόμμα μπορούν να συνυπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές και να επιδιώκονται συνθέσεις και ζυμώσεις. Δεν μπορούν όμως να παρουσιάζονται σε επίπεδο διακυβέρνησης. Μπροστά στα υπαρξιακά για τη χώρα διλήμματα, οι κοινοβουλευτικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση πρέπει να είναι συμπαγείς. Στο υποθετικό σενάριο που θέτετε, εμείς δεν κλείνουμε τις πόρτες. Προφανώς όμως, η ελάχιστη προϋπόθεση είναι να υπάρχει κοινός στρατηγικός στόχος, και οραματικός και ρεαλιστικός, για το μέλλον της Ελλάδας» απάντησε η κα Γεροβασίλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top