Κομισιόν για εκλογές: «τις περιμέναμε» - Ντάισελμπλουμ: «να γίνουν το ταχύτερο»

Πώς σχολιάζουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Κομισιόν για εκλογές: «τις περιμέναμε» - Ντάισελμπλουμ: «να γίνουν το ταχύτερο»

Αναμενόμενη εξέλιξη ήταν για τις Βρυξέλλες η παραίτηση Τσίπρα και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, όπως τόνισε η εκπρόσωπος του επιτρόπου Μοσκοβισί. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε πως οι κάλπες πρέπει να στηθούν το συντομότερο, ώστε να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος.

«Δεν αποτέλεσε έκπληξη για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα», ανέφερε η Ανίκα Μπράιτχαρτ, προσθέτοντας ότι πριν από το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε επαναλαμβανόμενες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συνεχίζοντας, η κα. Μπράιτχαρτ τόνισε ότι η Κομισιόν σέβεται την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να οδηγήσει άμεσα τη χώρα σε εκλογές, πρόσθεσε ότι η Επιτροπή δεν ανησυχεί για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, υπενθύμισε πως το επόμενο «κύμα» μεταρρυθμίσεων θα έρθει τον Οκτώβριο και, αναφερόμενη στη στάση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, κατέληξε: «η ευρεία στήριξη και η έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται από το πρόγραμμα είναι αναγκαία συστατικά για την επιτυχία του», ανέφερε η ίδια.

«Ελπίζω ότι οι εκλογές θα γίνουν το ταχύτερο δυνατόν ώστε να χαθεί ο λιγότερος δυνατός χρόνος… Πιστεύω ότι η πρόθεση του πρωθυπουργού Τσίπρα είναι να αποκτήσει μια πιο σταθερή κυβέρνηση», δήλωσε, στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Επισημαίνοντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου υποστήριξε το νέο πακέτο μέτρων, ο κ. Ντάισελμπλουμ κατέληξε: «οι συμφωνίες και το πρόγραμμα μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή και η επίβλεψή μας γι' αυτό θα είναι αυστηρή. Φυσικά κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να διοργανώνει εκλογές», κατέληξε.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top